Britanci tvrde da se Novak ovako oporavljao pred mečeve u Njujorku

Britanki Dejli mejl donosi priču o Novaku Đokoviću i tvrdi da najbolji teniser sveta ponovo koristi hiperbaričnu komoru.

Dejli mejl tvrdi da je Nole sve vreme boravka u Njujorku za vreme trajanja US opena koristio hiperbaričnu komoru koja je bila smeštena u prikolici koja je bila parkirana na 300 metara od „Artur Eš” stadiona. Ovaj list ističe da su dobili potvrdu od organizatora US opena da je Nole sve vreme trajanja turnira koristio hiperbaričnu komoru.

Ovo nije prvi put da Đoković koristi hiperbaričnu komoru. On je njene blagodeti koristio kada god mu je njegovo telo slalo signale da nešto nije kako treba. U njoj je Novak ranije provodio po 20 minuta, tri puta nedeljno. Ona simulira stanja na visokim nadmorskim visinama, poboljšava cirkulaciju, vid, brzinu reagovanja, izdržljivost i snagu, a takođe i povećava broj crvenih krvnih zrnaca, prenosi Blic.

Kako tvrdi Dejli mejl, Nole je prikolicu sa hiperbaričnom komorom dovozio i na druge turnire koji su se igrali na američkom tlu ove godine – Indijan Vels i Sinsinati.

Novak je predao meč 4. kola US Opena Stenu Vavrinki i od tada ne igra. Ima bolove u ramenu koji mu smetaju dok igra. Srbin je odlučio da pauzira i još uvek je neizvesno kada će se na teren vratiti.

Trenutno se nalazi u Srbiji, dva dana je proveo na Kopaoniku na „Drugarijadi”, a očekuje se da baš za vreme boravka u Beogradu odluči da li će igrati na turniru u Tokiju koji počinje 30. septembra.

1 komentar
  1. prof. ZORAN

    Interesantno je kako zapadnjaci, a pogotovo Englezi, pokušavaju da Djokovićeve uspehe objasne primenom nekih zdravstvenih metoda i postupaka u cilju postizanja neverovatnih rezultata i dominaciju u svetskom tenisu. Svako ko dobro zna medicinu zna i da se hiperbarična komora relativno uspešno koristi za lečenje nekih bolesti. Istina je veoma prozaična. Nije moje da kažem od čega Đoković boluje, ali je istina neverovatna! Srbin je i to mu ne mogu oprostiti! To što boluje od jedne relativno teške bolesti frapiraće mnoge za 6-7 godina kada se to bude saznalo. Za mene kao lekara je neverovatno kako Nadal igra. U prvim kolima nekog turnira bez obzira na vremenske uslove on se NE ZNOJI, a od polufinala to lije sa njega! Pored toga hipertrofija mišića koju je napravio MEDIKAMENTOZNOM terapijom sigurno će mu skratiti život.

Napišite komentar