U trendu

Britanski ministar sporta sutra će na tribinama nositi traku One Love

Britanski ministar sporta Stjuart Endru (Stuart Andrew) sutra će na tribinama utakmice Engleska-Vels na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru nositi traku „One Love“ koju je Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) zabranila igračima na terenu.

Englezi i Velšani su deo sedam selekcija koje su odustale od nošenja trake koje osudjuju diskriminaciju, zbog pretnje Fife da bi fudbaleri dobili žuti karton na početku utakmice.

Endru neće biti prvi ministar koji će nositi tu traku. Nemačka ministarka unutrašnjih poslova zadužena i za sport Nensi Fezer (Nancy Feaser) nedavno je nosila tu traku i sedela je pored predsednika Fife Djanija Infantina (Gianni). To je bilo prošle srede na utakmici Nemačka-Japan (2:1).

Isto je učinila i belgijska ministarka spoljnih poslova Hadža Lahbib na utakmici Belgije protiv Kanade (2:1).

Homoseksualnost je nezakonita u Kataru gde su nekolicini navijača oduzeti predmeti u duginim bojama tokom prvog kola Mundijala.

Britanski ministar, koji je sam homoseksualac, izjavio je britanskim medijima da će sigurno nositi traku i da je zadovoljan što je to uradila nemačka ministarka prošle nedelje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar