U trendu

Brnabic: Pobeda Srbije najbolji zavrsetak posete Luksemburgu

LUKSEMBURG – Pobeda fudbalske reprezentacije Srbije nad Luksemburgom je najbolji zavrsetak moje posete toj zemlji, rekla je predsednica vlade Ana Brnabić posle utakmice koju je Srbija dobila rezultatom 3:1.

„Čestitam našim fudbalerima i čcitavom timu na trudu! Čestitke i fudbalerima prijateljskog Luksemburga na hrabroj borbi“, rekla je Brnabić.

Premijerka je kvalifikacionu utakmicu za evropsko prvenstvo 2020. pratila sa predsednikom vlade Luksemburga Gzavijeom Betelom.

Nakon što je sudija svirao kraj, premijeri su sišli na teren i pozdravili se sa navijačima.

Na stadionu „Žozi Bartel“ bilo je i više stotina srpskih navijača.

Predsednicu Vlade Srbije i njenu partnerku Milicu Đorđić petnaestak minuta pre početka utakmice dočekali su premijer Betel sa svojim partnerom Gotjeom Deteneom, kao i ministar sporta Dan Kerš i predsednici fudbalskih saveza Srbije i Luksemburga Pol Filip i Slaviša Kokeza.

Premijeri, koji su nosili šalove u bojama svoje reprezentacije, su se pre početka utakmice smestili na tribine i napravili nekoliko selfija.

Oni su sa tribina pozdravili igrače, a pre utakmice su intonirane himne.

I Brnabić i Batel su ranije danas izneli očekivanje da će njihovi timovi pobediti, ali su poručili i da sport treba da povezuje ljude i narode.

Predsednica vlade večeras je završila dvodnevnu posetu Luksemburgu.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    O cijem trosku se ista provodi i otkud sada sa ;partnerkom: sto se ne nazove pravim imenom? Ponizenju od strane vlasti izgleda da nema kraja. Neka budu to sto jesu ,to je njihovo pravo i izbor ali nemojte to da nam se namece kao uzor posto to nisu i netreba da budu.

Napišite komentar