Bruklin i Irving kažnjeni zbog izbegavanja medijskih obaveza

NJUJORK – Rukodstvo košarkaške NBA lige kaznilo je sa po 25.000 američkih dolara Bruklin Netse i njihovog plejmejkera Kajrija Irvinga, jer košarkaš nije bio dostupan predstavnicima medija za izjave uoči početka priprema za novu sezonu.

„Kazna je proizašla iz Irvingovog odbijanja Da učestvuje u timskim medijskim aktivnostima u nekoliko navrata tokom ove sednice“, saopštila je NBA liga.

Irving je jedini košarkaš Netsa koji nijednom nije izašao pred predstavnike medija, dok su Kevin Durent i DeAndre Džordan to učinili dva puta od početka priprema.

Bivši igrač Klivlenda i Bostona umesto izlaska pred novinare, javnosti se obratio saopštenjem „kako bi njegova poruka bila verodostojno prenesena“.

„Posvećen sam svakodnevnom radu, spreman sam za zabavu, takmičenje, nastup i osvajanje prvenstva zajedno sa saigračima i ljudima iz Netsa. Moj cilj u ovoj sezoni je da pustim da moj rad priča na terenu i van njega. Život nas je pogodio drugačije ove godine i zahteva od nas da se drugačije ponašamo. Ovo je početak te promena“, naveo je Irving u svom saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.