U trendu

Brutalan napad legende tenisa na Đokovića: ‘Ima 500 miliona na računu, a igra pod stresom?’

Nikola Pjetranđeli, najbolji italijanski teniser svih vremena i čovek po kome se zove teniski teren u Rimu, pričao je o tenisu nekada i sada.

Italijan je iskoristio priliku i da prozove Novaka Đokovića, koji je nedavno izgubio finale Ju-Es opena od Danila Medvedeva.

Pjetranđelija žestoko boli veličina nagrada koje su bile nekada i danas.

– Ja sam voleo da igram tenis i postao sam dobar igrač. Krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina sam osvojio 44 turnira, od čega četiri puta Rolan Garos – dvaput u singlu i dvaput u dublu. Najbolji igrači tog vremena su me poštovali, svi smo bili prijatelji. Igrali smo i zabavljali se, bio je to prijateljski i ljubazan tenis. Izlazili smo na teren da bismo zabavili publiku. Danas igrače nije briga za publiku, samo misle o novcu. Svaka lopta je vredna nekoliko hiljada dolara. Sa nagradama koje sam ja dobijao kada bih osvojio Rolan Garos nisam mogao da kupim čak ni mali stan – izjavio je Pjetranđeli.

Potom se osvrnuo na zaradu Novaka Đokovića, kao i ko je za njega najbolji svih vremena.

– Danas teniseri za osvojen grend slem dobiju dva i po miliona dolara. E tu se ja naljutim. Đoković ima, na primer, 500 miliona dolara u banci i dalje izađe i igra finale pod stresom? Da li se šalimo? Trenutna situacija je da je tenis igra nerava za milijardere. Igrači su postali ratne mašine. Od čega su oni pod stresom – od brojanja novca? Kad čujem da su u depresiji, iznerviram se. Najbolji od Velike trojke za mene je Federer, on je sa druge planete – zaključio je Pjetranđeli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)