U trendu

Bufon nezadovoljan upotrebom video tehnologije

Kapiten fudbalera Juventusa golman Djanluidji Bufon rekao je da je nezadovoljan upotrebom sistema video tehnologije (VAR).

Juventus je sinoć pobedio Djenovu sa 4:2, a zavhaljujući VAR u prvom poluvremenu dosudjena su dva penala, po jedan za oba tima.

Medjutim, pre nego što je igrač Juventusa Danijele Rugani oborio Andreja Galabinova, napadač Djenove je bio u ofsajdu, a postoje i nedoumice oko penala za torinski klub.

„Ne volim VAR. Nije svaki kontakt penal. Koristi se preterano i pogrešno… Imaćemo 60 penala u sezoni. Rekli su nam da će se koristiti samo u osetljivim slučajevima, štedljivo, a tako bi i trebalo. Dobili smo penal, a ja čak nisam ni slavio jer je trebalo šest minuta za odluku. Ne možeš da prekidaš igru na svake tri sekunde… To je zaista ružno. Kada se VAR ovako koristi, to ne pomaže nikome“, naveo je Bufon.

VAR se koristio i u utakmici Beneventa i Bolonje (0:1). Benevento je sinoć prvi put u istoriji bio domaćin utakmice u Seriji A, a posle pregeldanja video snimka poništen mu je izjednačujujući gol u sudijskoj nadoknadi vremena, pošto je Fabio Lučoni bio u ofsajdu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar