U trendu

Bufon: Svi su potcenili Italiju uoči EP

Golman italijanske fudbalske reprezentacije Djanluidji Bufon rekao je danas da je ponosan na nastupe svoje ekipe na Evropskom prvenstvu u Fancuskoj i da su svi potcenili „azure“ uoči početka turnira.

Italija se juče plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je pobedila dvostrukog uzastopnog šampiona Španiju sa 2:0 golovima Djordja Kjelinija i Gracijana Pelea.

Ekipu Antonija Kontea su mnogi italijanski ali i svetski mediji ocenili možda najgorim italijanskim timom na velikim takmičenjima u poslednjih nekoliko godina, što Bufon i saigrači nisu zaboravili.

„Dug i mučan put je pred nama. Na putu su nam kvalitetne ekipe. Ne možemo da kažemo da je ovo sjajno prvenstvo za nas, pošto smo tek u četvrtfinalu. Neću zaboraviti da su pre početka turnira mnogi malo očekivali od našeg tima. Dokazali smo da smo bili vrlo potcenjeni i ponosan sam na to“, rekao je Bufon za Skaj Sport Italija.

Bufon je dodao da je srećan što je ekipa prekinula niz loših rezultata protiv Španije.

„Posle višeodišnjih poraza od Španije, uspeli smo. U redu, ovo je samo osmina finala, ali bolje i to nego ništa. Odigrali smo dobro, ali posle prvog poluvremena vodili smo 1:0 što je bilo manje nego što smo zaslužili. Znali smo da utakmica može da se promeni posle pauze. Tako je i bilo, ali nismo se samo koncentrisali samo na odbranu, već smo imali nekoliko prilika da dupliramo vodjstvo pre Peleovog gola“, rekao je on.

Italija će u subotu od 21 čas u Borodu u četrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv aktuelnog svetskog šampiona Nemačke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar