U trendu

Bulut sa kapitenskom trakom u SAD: Cilj je Fajnal-for

NOVI SAD – Najbolji srpski basketaš Dušan Domović Bulut drugu godinu zaredom biće učesnik “BIG 3” lige, najkvalitetnijeg basket 3×3 takmičenja na svetu, koje se tokom leta održava u Sjedinjenim Američkim državama.

Posle izvanrednih partija koje je pružao prošle sezone, kada je bio lider svog tima i jedan od najkorisnijih igrača lige, Bulut je dobio status kapitena ekipe Elijensa, što mu je omogućilo da zajedno sa trenerom, legendarnim Rikom Mahornom, izabere saigrače.

„To je neka vrste nagrade za trud koji sam uložio i rezultate koje sam postigao u Americi prošle sezone, ali i novine koje sam kao prvi Evropljanin doneo u to takmičenje. Interni dogovor sa ligom je da naš tim donese preko potrebnu internacionalnu dimenziju, a uz mene su u timu mađarski reprezentativac Tamaš Ivošev i Letonac Karlis Lasmanis. U ekipi će biti i Dešon Stivens, koji je igrao za Igokeu, kao i Adam Dreksler, sin legendarnog Klajda Drekslera, koji je komesar “BIG 3” lige”, izjavio je Bulut Tanjugu.

Takmičenje će kao i prethodnih godina biti veoma atraktivno, a na to upućuju i poznata imena iz sveta košarke koja će se pojaviti u ulozi trenera, ali i među samim protagonistima na terenu.

„Osim trenera naše ekipe Rika Mahorna, koji je član Kuće slavnih u Springfildu i deo čuvene generacije Detroit Pistonsa, među trenerima je jedna od najboljih američkih košarkašica svih vremena Liza Lesli, kao i svojevremeno vrhunski šuter Rik Beri”, kaže Bulut i dodaje:

„Konkurencija na terenu će biti zaista žestoka. Plejadu vrhunskih igrača predvodi Džo Džonson koji je sedmostruki učesnik Ol-stara NBA lige. Zatim, tu su nekadašnje NBA zvezde Gilbert Arenas, Leandro Barbosa, Katino Mobli, braća Pargo, Dženaro i Džeremi, zatim Majk Bizli, Vil Bajnam i mnogi drugi”.

Bulutu je prošle godine izmaklo učešće na Fajnal-foru „BIG 3“ lige, ali ove sezone je čvrsto rešen da ostvari taj cilj.

„Imali smo mnogo problema prošle godine sa povređenim igračima i koronom i to je dodatno otežalo posao. Ove godine ulazimo u takmičenje sa petoricom novajlija, ali mislim da ćemo biti spremni da odgovorimo na sve izazove. Ove sezone učestvuje 12 timova, igraće se devet kola i želja svih nas je da se domognemo plasman u samu završnicu takmičenja“, konstatovao je Bulut.

Srpski basketaš put Sjedinjenih Američkih država kreće 13. juna, a takmičenje u „BIG 3“ ligi startuje 19. juna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar