U trendu

Buran ljubavi život: Maradona je obožavao žene, rodile su mu osmoro dece (foto)

Voleo je Dijego Maradona loptu i fudbal, ali je više od svega voleo život i uživao je u svemu. Često i preterivao, ali je sve radio srcem. Iza sebe je ostavio osmoro dece uz burne romanse i jednu veliku ljubav.

“Imao sam četiri sestre i nijedna nije mogla da obezbedi majci kuću. Ja sam sebi zacrtao u glavi da moram da to učinim. Posle sam joj kupio tri kuće… I zbog toga sam zahvalan Bogu”, pričao je Maradona svojevremeno.

Dve godine u Barseloni bile su dovoljne da zaradi dovoljno novca da ostvari svoj cilj.

Sve posle toga kao da mu je bilo manje važno. Ostvario je san i ispunio veliku želju – skućio je majku.

Posle je još činio magiju na terenu, van njega umeo da pretera u svemu. Sve je radio srcem, i živeo, i igrao, i voleo, pa i preterivao u onome što ne treba.

Maradona je iza sebe ostavio osmoro dece s više žena, a samo jednom se ženio, najvećom ljubavi Klaudiom Vilafanje, s kojom je od 1984. bio u braku 20 godina.

Sa njom je imao dvoje dece, Dalmu i Đaninu, koje je jedine i odmah priznao po rođenju.

Iako je često pričao o porodici, poznat je bio i po brojnim aferama i romansama…

Tako je sa Kristijanom Sinagrom 1986. dobio vanbračnog sina Dijega juniora kojeg je naknadno priznao. Čak se naslednik bavio i fudbalom, daleko od toga kao otac, a vrhunac karijere su mu 11 utakmica za reprezentaciju Italije u fudbalu na pesku.

Dalje, sud u Argentini naredio je početkom ovog veka da se slavno prezime dodeli devojčici Dženi, jer Dijego nije želeo da se podvrgne testu i prizna očinstvo. Inače, Dženina majka je bivša radnica u noćnom klubu, koja je, navodno, bila u intimnoj vezi sa jednim od najvećih u istoriji fudbala.

Bio je u ljubavi i sa Veronikom Ojedom, i to osam godina, a sa njom ima sina Dijega Fernanda.

Tako se dugo mislilo da Maradona ima petoro dece – Dalmu, Đaninu, Dijega juniora, Dženu i Dijega Fernanda.

Međutim, nedavno je priznao da je još troje dece dobio sa različitim ženama na Kubi od 2000. do 2004. godine, dok se lečio od zavisnosti.

Za Maradoninu poslednju veliku ljubav važi Rosija Oliva, sa kojom je bio u vezi šest godina i zaprosio ju je 2018. Međutim, ljubav se završila tužbom, ona ga je navodno izbacila i iz kuće koju joj je on poklonio, a sada joj porodica brani da se od Dijega oprosti uživo, o čemu je ona kroz suze govorila na jednoj argentinskoj televiziji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)