U trendu

Čarlton: Runi zaslužuje svoje mesto u istoriji

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Bobi Čarlton rekao je danas da mu je žao što više nije rekorder „crvenih djavola“ po broju datih golova, ali je dodao da mu je drago što je njegov rekord oborio Vejn Runi.

„Prošlo je više od 40 godina od kako sam postigao poslednji od mojih 249 golova za Mančester junajted, pa moram priznati da sam navikao na čast što sam najbolji strelac kluba u istoriji“, rekao je Čarlton za sajt kluba.

Kapiten Junajteda Vejn Runi od danas je najbolji strelac Junajteda u istoriji pošto je na meču protiv Stouka postigao svoj 250. gol za klub s Old Traforda.

Prethodni rekord od 249 golova bilo je u vlasništvu Bobija Čarltona od 1973. godine.

„Imali smo neverovatne napadače ovde na Old Trafordu i oni su postigli dosta golova, ali bilo je prilično očigledno već neko vreme da će Vejn Runi oboriti moj rekord i taj dan je došao. Lagao bih kada bih rekao da nisam razočaran što više nisam rekorder, ali, iskreno, oduševljen sam zbog Vejna. Zaslužuje svoje mesto u istoriji“, rekao je Čarlton.

Trener Junajteda Žoze Morinjo naveo je da je Runi postao legenda kluba.

„Rekord je rekord. To je rekord u najvećem klubu u Engleskoj i jednom od najvećih na svetu. Pre njega rekord je pripadao legendi engleskog fudbala. Sada je Vejn postao legenda Mančester junajteda“, rekao je Morinjo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar