U trendu

Čelnici OKS čestitali Bahu reizbor

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković čestitao je danas Tomasu Bahu reizbor na mesto predsednika Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Bahu je čestitao i generalni sekretar OKS-a Djordje Višacki, preneo je OKS.

Nemac, olimpijski šampion u mačevanju iz 1976. godine u Montrealu, izabran je kao jedini kandidat i ovo će mu biti drugi mandat na čelu najveće svetske sportske organizacije nakon prvog osmogodišnjeg mandata koji je započeo 2013. godine.
„Poštovani gospodine Bah, primite naše najiskrenije čestitke povodom Vašeg reizbora na mesto predsednika Medjunarodnog olimpijskog komiteta. Olimpijski komitet Srbije raduje se daljoj saradnji sa Vama, koja je i do sada bila izuzetna. U nadi da ćemo se uskoro sresti, još jednom Vam srdačno čestitamo“, navodi se u čestitki OKS-a.

Čelnici OKS-a pružili su i podršku naporima MOK-a da zajedno sa organizatorima Olimpijskih igara u Tokiju organizuju sigurne i bezbedne igre za sve učesnike.

Bah je u skorašnjem pismu koje je poslao na adresu Olimpijskog komiteta Srbije pohvalio napore Vlade Srbije i OKS u procesu vakcinacije i imunizacije sportista pred Olimpijske igre u Tokiju i istakao da je primer Srbije putokaz za sve nacionalne olimpijske komitete.

Olimpijske igre u Tokiju trebalo bi da se održe od 23. jula do 8. avgusta ove godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.