U trendu

Čelnik Rolan Garosa o Šarapovoj: Žao mi je, za takve nema mesta

Odbijanje koje je Marija Šarapova dobila u Rolan Garosu podelilo je teniski svet, a moglo bi da utiče i na odluku All England Cluba koji još ne zna hoće li Ruskinji dopustiti nastup na Vimbldonu i dati joj ‘vajld kard’ ili ne.

S jedne strane, Šarapova je odradila suspenziju, uzimala je meldonijum koji dugo nije bio na zabranjenoj listi lekova, priznala je grešku i odradila kaznu.

Ipak, pala je na dopingu i koji god izgovor imala, davati pozivnice igračici koja je bila u kazni, a ne teniserkama koje se bore na terenu ili se vraćaju nakon povrede, nema baš previše veze sa sportom.

– Ja sam odlučio da Šarapova neće dobiti pozivnicu i znam da će mnogi biti razočarani. Ali ovo je moja odgovornost i stojim iza te odluke – rekao je predsednik francuskog teniskog saveza Bernard Giudičeli (59).

– Pozivnice dajemo igračicama koje se vraćaju nakon povreda, a ne dopinga. Žao mi je zbog Marije i njenih navijača, oni će biti razočarani, ali moram da zaštitim igru i visoke standarde. Rolan Garos se bori protiv dopinga i bilo bi nezamislivo da sam odlučio drugačije. Zvao sam Šarapovu na telefon i to joj rekao – izjavio je Giudičeli.

Šarapova se vratila na teren nakon 15-mesečne suspenzije. Trenutno je 211. na svetu i nema ranking ni za kvalifikacije u Rolan Garosu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.