U trendu

Čestitka predsednika IO OTP banke olimpijcima

BEOGRAD – Predsednik Izvršnog odbora OTP banke, koja je najveći sponzor Olimpijskog komiteta Srbije, a uz koji je već dve decenije, Predrag Mihajlović čestitao je danas olimpijcima Srbije na devet osvojenih medalja.

„Hvala vam! Pokazali ste predanost, borbenost i trud u svojim nastupima“, naveo je Mihajlović i ocenio da se srpski sportisti vraćaju ponosno sa Olimpijskih igara i to sa tri zlatne, jednon srebrnom i pet bronzanih medalja.

Mihajlović je uputio čestitku svima koji su ponosno predstavljali Srbiju na najprestižnijem sportskom takmičenju.

„Želim svim našim učesnicima na Igrama u Tokiju da iskažem veliku zahvalnost i duboko poštovanje što su našu zemlju i sebe predstavili na pravi način, u skladu sa najvišim sportskim vrednostima. Malo ko je mogao da ostane ravnodušan na predanost, borbenost, trud i emocije koje su demonstrirali, posebno imajući u vidu godinu za nama i sve izazove koje nam je donela“, naveo je on.

Mihajlović naglašava da OTP banka sa OKS već dve decenije zajedno sanja i priprema se za velike stvari, a u olimpijskoj godini ostvarujemo ciljeve, pomeramo granice i što je najvažnije, tu smo jedni za druge.

Dodaje da se svi raduju što su podrška našim sportistima i što je banka doprinela da sa ponosom predstavljaju našu Srbiju.

„Milica Mandić i Tijana Bogdanović još jednom su potvrdile da već dugi niz godina predstavljamo velesilu u tekvondu. Ponosni smo na naše strelce, Damira Mikeca i Milenka Sebića, svaka čast za ovo veliko ostvarenje“, rekao je je Mihajlović.

Iz OTP banke dodaju da je i u novoj olimpijskoj disciplini, naša basket 3×3 reprezentacija pokazala veliku snagu i potencijal.

„Naš Zurab Datunašvili na najbolji je način nastavio tradiciju osvajanja medalja u rvanju na najvećem svetskom takmičenju. Svetska i evropska šampionka Jovana Preković ispisala je istoriju i postala prva olimpijska šampionka u istoriji karatea“, naveo je on.

„Vaterpolisti su nastavili dominaciju u bazenu osvojivši zlato, a naše bronzane odbojkašice, kao i košarkašice još jednom su pokazale da smo velesila u tim sportovima“, naveo je Mihajlović.

On dodaje da prijateljima iz OKS – predsedniku Božidaru Maljkoviću, prvom potpredsedniku Žarku Zečeviću, potpredsednici i predsednici Sportske komisije ali i osvajačici zlatne medalje Milici Mandić, generalnom sekretaru Đorđu Višackom i šefu misije Olimpijskog tima Srbije Nataši Janković takođe čestita na vrhunskim rezultatima, odličnoj organizaciji, pripremi i naporu kako bi se u situaciji kada je čitav svet stao sportisti maksimalno zaštitili i spremili za takmičenja.

Dodaje da posebne zasluge za odlične uslove za sportiste, kao i za ostvarene uspehe, pripadaju i izvršnom direktoru Damiru Štajneru.

Želim da mu zahvalim kao prijatelj, partner i ljubitelj sporta, rekao je Mihajlović.

„Zajedničke vrednosti i stremljenje ka zacrtanom cilju su ono što nas spaja i motiviše da podržavamo najbolje među nama“, rekao je on i naglasio da je upravo to razlog zašto je OTP banka već pet olimpijskih ciklusa pouzdan partner naših olimpijaca.

Kaže da mora da istakne da se OTP banka ni u jednom trenutku nije dvoumila oko nastavka saradnje u izuzetnim okolnostima koje su dovele do odlaganja Igara, neizvesnosti oko održavanja, takmičenja bez publike.

„Zato što su prijatelji tu jedni za druge i kada je najteže, OTP banka je i u jeku pandemije bez dvoumljenja produžila partnerstvo i za naredni olimpijski ciklus i zajedno idemo ka novim uspesima i na predstojećim igrama u Parizu 2024“, izjavio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.