U trendu

Cibulkova: Nije mi žao Šarapove, ona je arogantna i uobražena

Marija Šarapova nije imala previše prijateljica na teniskim turnirima, ako ih je uopšte imala, niti su joj trebale, prema sopstvenom priznanju. U tenisu nije bila da bi ih sticala, više puta je to istakla, pišu sportski mediji.

Sada kada je zbog desetogodišnjeg korištenja meldonijuma i pada na antidoping testu u Melburnu suspendovana i čeka izricanje kazne, neke od teniserki samo su potvrdile loš karakter 28-godišnje Ruskinje. Kao što je to učinila Slovakinja Dominika Cibulkova.

– Uopšte mi nije žao Šarapove i ne nedostaje mi na terenima. Ona je apsolutno arogantna, uobražena i hladna. Kad bih sedela do nje u svlačionici, ne bi me ni pozdravila.

Pre ove izjave Cibulkove najdalje je u komentarima petorostruke Grand Slam pobednice otišla Kristina Mladenović.

– Svi smatraju da je ona prevarant. Normalno je da nakon ovoga otkrića sumnjaš i misliš da nije zaslužila sve što je osvojila. Deset godina je uzimala meldonijum i nije me briga što je to tada bilo dopušteno, odnosno, što je bilo legalno. Morate da znate da Šarapova nije bila omiljena. Poštujem sve što je učinila u karijeri, ali niti je bila draga osoba, niti je bila pristojna.

Zanimljivo je da su teniseri iskazali više razumevanja i ostavili barem nekakvu ogradu prema slučaju Šarapova, nego njene koleginice. Čak i one koje nisu htele da odgovaraju na pitanja o Ruskinji, poput Simone Halep, rekle su puno.

– Nikada nisam razgovarala sa njom, nema razloga da sada govorim o njoj – rekla je Rumunka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.