U trendu

Cicipas u polufinalu Australijan opena posle pobede nad Lehečkom

MELBURN – Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je danas u Melburnu u četvrtfinalu pobedio Čeha Jiržija Lehečku 6:3, 7:6 (2), 6:4.

Meč je trajao dva sata i 17 minuta. Ovo je bio drugi međusobni duel grčkog i češkog tenisera i drugi trijumf Cicipasa.

Grčki teniser je sigurno ušao u meč i poveo 3:0. Cicipas je održavao prednost od tri gema i prvi set je dobio rezultatom 6:3. U drugom setu viđena je velika borba, a igralo se gem za gem. Pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Cicipasu 7:2. Lehečka je bio ravnopravan rival grčkom teniseru u trećem setu, ali je Cicipas u desetom gemu napravio brejk i
zasluženo je stigao do pobede.

Grk će u polufinalu igrati sa ruskim teniserom Karenom Hačanovim kome je jutros Amerikanac Sebastijan Korda predao meč pri rezultatu 7:6 (7:5), 6:3, 3:0. Grčki i ruski teniser su odigrali pet mečeva u karijeri, a Cicipas je dobio svih pet duela.

Cicipasu je ovo četvrto polufinale na Australijan openu. Grčki teniser će protiv Hačanova igrati svoje šesto grend slem polufinale u karijeri.

U preostala dva meča četvrtfinala Australijan opena sutra će igrati Srbin Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov, kao i Amerikanci Ben Šelton i Tomi Pol.

Australijan open se igra za nagradni fond od 48,5 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.