Ćirković i Aličić šampioni omladinske „Zlatne rukavice“

BEOGRAD – Mlada srpska bokserka Sara Ćirković i talentovani srpski bokser Semiz Pinja Aličić pobednici su omladinske „Zlatne rukavice“ koja je održana u SC Rakovica, uz učešće 113 takmičara iz šest zemalja.
Ćirković, srebrna devojka sa EP 2020, u finalu je savladala Anđelu Ilić, takođe iz Srbije.
Za najborbeniji par proglašene su Rumunka Gabrijela Lazarov i Makedonka Monika Stojkovska, najbolja strana bokserka je Rumunka Loredana Marin, a njena zemljakinja Alina Cretu proglašena je za najbolju tehničarku.
Rumunke su izabrane za najbolji tim.
Pinja Aličić je u finalu savladao Rumuna Kristinela Mazarenua.
Najborbeniji par čine srpski bokser Omer Amerović i Rumun Marko Manea, najbolji tehničar je Rasko Simić, najbolji strani borac dolazi iz Rumunije i reč je o Julijanu Dumitresku. Tron namenjen najboljoj muškoj selekciji pripao je reprezentaciji Srbije.
Predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić uručio je glavne nagrade “Zlatne rukavice” i trofeje namenjene najboljim reprezentacijama.
Legende boksa Mirko Puzović, Tadija Kačar i Mujo Bajrović uručili su trofeje namenje najboljim tehničarima, najborbenijem paru, kao i najboljim stranim borcima.
Takmičenje je održano pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije, bez publike, uz direktan TV prenos polufinalni i finalnih mečeva na kanalu TV Arena Fight.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.