U trendu

Čistka u Mančesteru: Odlazi čak 18 igrača, Gvardiola tera i legende kluba

„Ovo nije Gvardiolina ekipa“, tako britanski fudbalski stručnjaci analiziraju ispadanje Pepovog Mančester Sitija od Monaka u Ligi šampiona. Siti je porazom 1:3 prokockao 5:3 prednost iz prve utakmice osmine finala.

Stručnjaci poručuju kako Siti, koga je preuzeo prošlog leta, nema ekipu po Gvardiolinom ukusu i daju mu još vremena da složi svoju ekipu. Biće to najveća promena u igračkom kadru Sitija još otkako je klub 2008. godine kupio šeik Mansur.

Gardijan otkriva kako bi Etihad sledećeg leta moglo da napusti čak 18 igrača, uključujući i neka velika imena, a da će Pep za pojačanja dobiti čak 350 miliona evra.

Jaja Ture, Pablo Zabaleta, Vili Kabalero, Hesus Navas, Bakari Sanja i Tosin Adarabiojo ostaju bez ugovora na leto, a niko od navedenih nije Pepu pokazao da mu je potreban i naredne sezone.

Na pozajmici su Džo Hart, Eliakim Mangala, Samir Nasri, Vilfred Boni i Džejson Denajer, a poznato je da bivši trener Barselone i Bajerna ne računa ni na njih i da će na njima pokušati barem nešto da zaradi za dovođenje drugih igrača.

Fabijan Delf, Fernando i Keleči Iheanačo su u drugom planu, a navijače bi najviše mogao da šokira odlazak legende kluba Serhija Aguera. Sjajnog Argentinca je Gvardiola čak smestio i na klupu kako bi otvorio prostor brazilskom pojačanju Gabrielu Hesusu.

Vinsenta Kompanija, kapitena uništavaju povrede, a Gvardiola Aleksandra Kolarova sledeće sezone ne vidi niti kao prvu opciju na beku, a ni u sredini odbrane gde se loše snašao u duelu protiv Monaka.

Jasno je da Gvardiola u sledećem prelaznom roku neće moći da dovede 18 vrhunskih igrača, čak ni za više od 350 miliona evra koliko ima na raspolaganju, pa su prioritet tri pojačanja za odbranu, najslabiji deo Pepove ekipe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar