U trendu

Član MOK Spiros Kapralos: Peking će organizovati uspešne Zimske olimpijske igre

 Predsednik Grčkog olimpijskog komiteta Spiros Kapralos izrazio je uverenje da će Kina bez sumnje organizovati sigurne i uspešne Zimske olimpijske igre.

„Lično, veoma sam impresioniran odlučnošću, motivacijom koju pokazuje svaki građanin Kine da ostvari najuspešnije Olimpijske igre. Radujemo se što ćemo doživeti sjajne Zimske olimpijske igre zahvaljujući neverovatnoj energiji i snazi volje kineskog naroda“, rekao je Kapralos koji je i član Međunarodnog olimpijskog komiteta u intervjuu kineskoj agenciji Sinhua.

Govoreći o pripremama Kine za predstojeće Zimske olimpijske igre koje će se održati od 4. do 20. februara u Pekingu, a potom i za Zimske paraolimpijske igre, Kapralos je naglasio da ima poverenja u sve mere koje je Kina preduzela da obezbedi uspeh prve zimske olimpijade koja se održava  tokom pandemije kovida-19.

Kina je, prema njegovim rečima, obavila ogroman posao tokom priprema Olimpijskih igara nastojeći da spreči svaku eventualnu problematičnu situaciju do koje bi moglo doći zbog širenja virusa.

Kapralos je rekao da, uprkos pandemiji i drugim izazovima, veruje da će Peking, prvi grad koji je organizovao i letnje i zimske olimpijske igre, ostaviti značajno nasleđe olimpijskom pokretu i svetu.

„Organizovanjem Zimskih olimpijskih igara Kina pokazuje svoju posvećenost olimpijskim idealima. Oni pokazuju da nas moć sporta može približiti fokusiranjem na naše zajedničke vrednosti“, rekao je Kapralos.

On je ukazao da je zvanični moto Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Pekingu 2022 – „Zajedno za zajedničku budućnost“ veoma usko povezan sa olimpijskim motom „Brže, više, jače – zajedno“.

„Olimpijske igre će nas još jednom naučiti važnim vrednostima olimpizma, kao što su solidarnost, fer-plej, poštovanje i prijateljstvo. A te vrednosti dobijaju još veći značaj u ovim teškim okolnostima sa kojima se svi suočavamo“, rekao je Kapralos u intervjuu kineskoj agenciji Sinhua.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.