U trendu

Čović: Makabi sada zna ko smo, ali nećemo euforiju

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas, posle druge pobede nad Makabijem u Evroligi ove sezone, da je „Ponos Izraela“ konačno upamtio crveno-bele, ali nije želeo da upadne u euforiju i sve češćih priča oko plasmana u Top8 elitnog takmičenja.

Izabranici Dejana Radonjića u nešto više od mesec dana drugi put su savladali velikana iz Tel Aviva, posle beogradskih 83:58, juče su slavili i u hali Menora Mivtačim 71:67.

„Svaka čast i sve čestitke momcima, treneru Radonjiću i stručnom štabu. Ovo što radi trenutno naš prvi tim, uz sve ogromne napore, brojna putovanja je – podvig. Nose se sa daleko skupljim timovima, koji uz veliku podršku i mnogo veći komfor igraju ovo takmičenje. Drago mi je da su momci koji su pravi sportski ponos Srbije pobedili čuveni „Ponos Izraela“, verujem da su konacno zapamtili ko smo“, rekao je Čović za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde upisali su peti uzastopni trijumf u Evroligi, Makabi se na toj listi pridružio gigantima Real Madridu, moskovskom CSKA, Žalgirisu i Fenerbahčeu, ali Čović naglašava da su svi u klubu ostali skromni.

„Idemo korak po korak, vidim da je zavladala svojevrsna euforija. Pobediti u samo nekoliko nedelja sve bivše prvake Evrope je neverovatan niz, ali moramo da ostanemo skromni i da pokušamo da napravimo nezapamcen podvig i plasiramo se u eliminacionu rundu. Ipak, dug put nas ceka“, naveo je Čović.

Vremena za slavlje nema jer košarkaši Crvene zvezde već sutra gostuju u Laktašima ekipi Igokee u 19. kolu ABA lige, a potom u utorak igra u Vitoriji protiv Baskonije u Evroligi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar