U trendu

Crni dan u Tokiju za srpski sport: Poraženi Đoković, vaterpolisti, odbojkašice…

Olimpijske igre su u punom jeku, a ova subote, 31. jul, mogla bi da se nazove i „crnim danom“, jer… osim jednog plasmana u finale, za koje se pobrinula Andrea Arsović, nije bilo razloga za zadovoljstvo. Naprotiv.

Tenis – poraz u singlu, predaja u dublu

U centru pažnje je, naravno, bio Novak Đoković, koji je umesto dve borbe za zlatnu medalju, trebalo da igra dva meča za treće mesto i bronzano odličje. Srbija je u deveti dan ušla nakon dva teška poraza na teniskom terenu, jer je Đokovića u singlu porazio Aleksandar Zverev (2:1), a onda je od njega i Nina Stojanović u miks dublu bio bolji ruski par Elena Vesnina – Aslan Karacev (2:0).

Atletika

Prvi događaj u kojem su se takmičili Srbi u subotu u Tokiju je bacanje diska, ali Dragana Tomašević nije uspela da se plasira u finale.

Streljaštvo

Posle atletike, usledila su takmičenja u streljaštvu, a sjajna Andrea Arsović je u disciplini MK puška trostav izborila učešće u finalu, u istoj disciplini se dobro držala i Sanja Vukašinović, ali… Arsovićeva nije mogla dalje od osmog mesta u završnoj borbi za medalje. Ipak, biti osmi na Olimpijskim igrama, nije uopšte mala stvar. Naprotiv.

Vaterpolo

U derbiju Olimpijskih igara vaterpolisti Srbije su izgubili od Hrvatske u četvrtom kolu grupne faze, što je prilično otežalo situaciju „delfina“ pred meč sa Crnom Gorom.

Odbojka

Na teren su na kraju izašle odbojkašice, koje su u 4. kolu izgubile derbi od Brazila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)