U trendu

Crnogorski golman Matija Šarkić ne brani protiv Bugarske i Srbije

PODGORICA – Golman Stouka i crnogorske fudbalske reprezentacije Matija Šarkić propustiće zbog povrede mišića mečeve protiv Bugarske i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine, prenose crnogorski mediji.

Podgoričke „Vijesti“ navode da je Šarkić bio na spisku selektora Crne Gore Miodraga Radulovića za predstojeće duele u kvalifikacijama za EP 2024.

Crnogorski golman se povredio pre tri dana na utakmici 35. kola Čempionšipa između Stouka i Sanderlenda (5:1). On je zamenjen na poluvremenu ovog meča, a prema poslednjim informacijama Šarkić će odsustvovati sa terena od osam do 10 nedelja.

Šarkić je do sada šest puta branio za selekciju Crne Gore, a poslednji put je nastupio za nacionalni tim ove zemlje u novembru prošle godine na prijateljskom meču protiv Slovenije. Crnogorski mediji navode da je golman Stouka trebalo da bude prvi čuvar mreže na mečevima protiv Bugarske i Srbije. Umesto njega na golu će biti Milan Mijatović ili Lazar Carević.

Crna Gora će 24. marta gostovati Bugarskoj u Sofiji, a tri dana kasnije dočekaće Srbiju u mečevima kvalifikacija za EP 2024.

U grupi G kvalifikacija za EP 2024. nalaze se Srbija, Crna Gora, Bugarska, Mađarska i Litvanija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.