U trendu

Crvena zvezda izgubila od Albe posle produžetka

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu izgubili Albe posle produžetka sa 84:90 (16:15, 21:19, 20:14, 19:28, 8:14), u 14. kolu Evrolige.

Zvezda je do sada zabeležila četiri pobede i deset poraza, dok je Alba upisala šest pobeda i sedam poraza.

Najefikasniji kod Zvezde je bio Džordan Lojd sa 23 poena, a pratili su ga Ognjen Dobrić sa 13 i Džoni O’Brajant sa 12 poena, dok je Kori Volden dodao devet poena.

Kod Albe, najefikasniji bili Maodo Lo sa 21 i Pejton Siva sa 19 poena.

Alba je bolje otvorila meč i uspela da nametne svoju igru sa puno trčanja, brzom realizacijom napada i velikim brojem šuteva za tri poena, ali je Zvezdana prvu pauzu otišla sa poenom prednosti (16:15) zahvaljujući promašajima Albe, koja je u prvoj deonici šutnula devet trojki a pogodila samo jednu.

U drugoj četvrtini Alba je nastavila sa promašajima, što je Zvezda uspela da iskoristi i dobrom igrom u napadu stigne do plus 11.

Zvezda osim Ognjena Dobrića i Korija Voldena nije imala raspoloženih igrača, i nije uspela da u punoj meri valorizuje promašaje Albe.

Nakon dve pogodjene trojke Alba je uspela da se rezultatski vrati u meč, i na poluvreme se otišlo rezultatom 37:34.

Drugo poluvreme je počelo sa dosta kontakta, pa je Zvezda već posle dva minuta igre ispunila bonus. Čvršća odbrana je dala rezultata, i Zvezda je uspela ponovo da se odlepi na plus 11.

U trećoj četvrtini Zvezda je uspela da ne dozvoli Albi da se rastrči, i natera je na pozicionu igru u napadu. Alba se nije snašla na pritisak Zvezde i u poslednju deonicu se ušlo rezultatom 57:48.

Nakon dve vezane trojke Lojda, Zvezda je stigla do maksimalnih plus 14.

Alba je tada počela da pogadja trojke. Za tri minuta uspela je da pogodi pet šuteva za tri poena i približi se Zvezdi na samo dva poena.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, u kojoj je Luk Sigma na 1,3 sekunde do kraja sa linije slobodnih bacanja izjednačio rezultat i odveo meč u produžetak.

Zvezda je stala u produžetku. Bez organizovanog napada i bez energije u odbrani, dozvolila je Albi da se odlepi na osam poena prednosti. Lojd je pogodio trojku za Zvezdu, ali Alba je odmah uzvratila i rutinski privela meč kraju i stigla do pobede 90:84.

U narednom kolu Zvezda će dočekati Valensiju, dok će Alba gostovati Panatinaikosu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.