U trendu

Crvena zvezda: Izrečena kazna ne odgovara učinjenom prekršaju

BEOGRAD – Košarkaši klub Crvena zvezda uputio je hitan zahtev izvršnom direktoru Evrolige Maršalu Glikmanu da iskoristi svoje pravo i ovlašćenje, i suspenduje odluku finansijskog panela po osnovu člana 20 F Disciplinskog pravilnika Evrolige, saopštio je klub na zvaničnom sajtu.

Finansijski panel Evrolige kaznio je danas Crvenu zvezdu zabranom registracije novih igrača i trenera do 28. februara.

Srpski i regionalni šampion moraće da plati i novčanu kaznu od 25.000 evra zbog kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju.

„Košarkaši klub Crvena zvezda je ispunio sve finansijske obaveze i zahteve EL, o čemu je u potpunosti informisan i obavešten i sam Maršal Glikman, koji se u javnosti istovetno izrazio. Zato sada očekujemo pozitivnu i brzu odluku od strane privremenog CEO Evrolige. O svim koracima koje kao klub činimo, u svemu je u potpunosti informisan i privremeni predsednik Evrolige Dejan Bodiroga. Izrečena kazna ne odgovara učinjenom prekršaju. Prilikom određivanja kazne, finansijski panel je imao veoma široku i gradativnu selekciju sankcija i odabrao je najstrožiju, koja u potpunosti ne odgovara činjeničnom stanju“, saopštila je Crvena zvezda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar