Crvena zvezda pobedila Partizan u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras kao domaćini Partizan sa 88:72 (24:13, 26:16, 15:19, 23:24), u meču 19. kola Evrolige.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Nemanja Nedović sa 16, Fredi Gilespi i Rokas Giedraitis sa po 14 i Miloš Teodosić sa 13 poena.

Kod Partizana bolji od ostalih bio je Kevin Panter sa 17 poena.

Zvezda je na 13. mestu sa osam pobeda i 11 poraza, a Partizan je na 11. poziciji sa 10 pobeda i devet poraza.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati Asvelu, dok će Partizan u goste Fenerbahčeu.

Zvezda je u punoj Beogradskoj areni i podršku s tribina od početka bila bolji rival. Partizan nije uspevao da pronađe rešenja u napadu, ređale su se greške, dok su crveno-beli s druge strane bili vrlo raspoloženi.

Veliki doprinos u prvom poluvremenu imala je bekovska linija tima Janisa Sferopulosa, ali i Fredi Gilespi koji je postigao 10 poena.

Zvezda je do prve dvocifrene prednosti došla u finišu prve četvrtine kada je posle dve vezane trojke Hange povela sa 20:9.

Prednost crveno-belih postepeno je rasla u drugoj deonici, čak je i dolazila do 21 poen prednosti. Crno-beli su preko Pantera i Nanelija uspeli da delimično uzvrate, ali ipak je okončana trojkom Miloša Teodosića uz zvuk sirene na veliku radost navijača za vođdstvo od 50:29.

Partizan je prvo poluvreme završio sa devet izgubljenih lopti i svega dve asistencije, naspram 15 crveno-belih.

Ekipa Željka Obradovića u trećoj deonici zaigrala je nešto bolje, čvršćom odbranom zadavali su dosta problema Zvezdu, ali ipak to nije bilo dovoljno da uhvate priključak. Domaćin je u finišu mogao lako da zadrži prednost i prvih 20 minuta, ali je tim Janisa Sferopulosa vezao pet promašenih slobodnih bacanja, što je bilo dovoljno da Partizan četvrtinu dobije 19:15.

Zvezda je u poslednjoj deonici svaki put kada su crno-beli bili su seriji uspeli da uzvrate, iako je možda na pet minuta do kraja delovalo da će završnica biti neizvesnija, domaćin je bez većih problema meč priveo kraju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.