U trendu

Crveno-beli u Krasnodaru: Daj tu Evropu, bilo kako!

Crvena zvezda se učaurila, zavladao je ponovo mir, koncentracija je maksimalno usredsređena na duel sa Krasnodarom (četvrtak, 19.00, TV prenos obezbeđen na RTS) jer mnogi smatraju da je vreme da se posle deset godina prekine post i klub zaigra u Ligi Evrope. Daleko da bilo ko sme na „Marakani“ da Zvezdi dodeli makar procenat više šansi nego petom ruskom klubu po snazi, ali forma, atmosfera, posvećenost, energija koja se ulaže daju nadu.

– Ne, ne želim da kažem da sam optimista, jer kad iskažeš optimizam možeš da upadneš u zamku. Zato biram reči i u glavi se nadam da će sve biti kako mi želimo. Zato pred duel sa Krasnodarom volim da kažem da sam koncentrisan na utakmicu. Čeka nas verovatno 180 iscrpljujućih minuta velike borbe, ali da bismo igrali Ligu Evrope moramo da budemo na evropskom nivou, kao protiv Sparte – kaže Mičel Donald.

I pre analize ruskog tima koga je upoznao igrajući u Mordoviji, Holanđanin je bez uvijanja najavio navijačima šta treba da očekuju i zbog čega ne treba da se nerviraju.

– Suština svih naših priča je da igramo Evropu. Kako, na koji način, to je poslednje što treba da interesuje bilo koga. Zato kažem unapred, „Navijači izvinite, ako treba da odigramo ružnu utakmicu, a da prođemo, igraćemo ružno“. Igraćemo bilo kako, jedino je na kraju dana važno da Zvezda igra Ligu Evrope.

Malo je igrača ostalo u Krasnodaru protiv kojih je Donald igrao (Žoazinjo, Martinović, Grankvist…).

– Znam ruski fudbal, ove igrače Krasnodara slabije poznajem, jer sam pre dve godine napustio Mordoviju. Dobar su tim, imaju iskustva. Međutim, ja uvek ponavljam da moramo da mislimo na sebe, na našu igru, na zadatke koje moramo da ispunimo na terenu. Čak i kad igramo protiv mnogo većih imena kao što je Krasnodar. Na kraju dana, sagledavate šta ste vi uradili, a ne vaš protivnik.

Ruski tempo meča sasvim odgovara ovom sastavu Zvezde, tvrdi verovatno ponovo kapiten tima, a dobri uslovi na stadionu u Krasnodaru samo mogu da ulepšaju sliku meča.

– Stadion je fantazija, video sam klip, pričao sa Ristićem. Ali, može stadion da bude i najlepši na svetu, ako rezultat nije dobar onda sve pada u vodu. S druge strane, igrao bih sutra i u pustinji samo da ostvarimo dobar rezultat, jer kad ne ispuniš cilj ništa drugo nije važno.

Drago mu je što Gazinski nije povređen („ne želim nijednom igraču na svetu da mu se išta loše dogodi“), zadovoljno je klimnuo glavom pri pomenu da golgeter Smolov neće igrati, ali je posebno za uspeh potencirao atmosferu koja vlada u ekipi.

– Imamo dobru hemiju među igračima, nema podela na domaće i strance. Svi smo jedno, „Zvezdina familija“, i delimo istu krv za uspeh Zvezde. Zato sam i nekako uveren da ćemo u Rusiji uspešno obaviti posao – zaključio je Donald.

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu u 10.00 lete put Krasnodara, u 19.15 će imati poslednji trening. Trener Vladan Milojević zbog povrede Branka Jovičića moraće da naprave dve rokade.

– Mnogo nam nedostaje Jovičić za ovaj meč – nije krio Donald.

Postoje više opcija, a najrealnija je da Damjan le Talek zaigra sa Donaldom na mestu zadnjeg veznog, a da u paru sa Vujadinom Savićem u poslednjoj liniji bude Srđan Babić. Milojević je na potezu, nije nemoguće da taktički iznenadi, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar