U trendu

CSKA: Otišao jedan od najboljih trenera u istoriji košarke

MOSKVA – Moskovski CSKA oprostio se od legendarnog košarkaškog strucnjaka Dušana Dude Ivkovića, koji je preminuo u Beogradu u 78. godini.

Ivković je moskovski tim vodio od 2002. do 2005. godine.

„Otišao je jedan od najboljih trenera u istoriji svetske košarke. On je bio prvi strani trener u istoriji CSKA. Duda je bio taj koji je uveo nove standarde u klub, modernu organizaciju koja je CSKA svrstala među najbolje klubove u Evropi. I po odlasku iz Moskve, Ivković je nastavio da prati crveno-plave, sa kojima je osvojio tri titule prvaka Rusije i Kup ove zemlje“, napisali su iz CSKA na svom sajtu.

Aktuelni trener Moskovljana Dimitris Itudis kaže da je ovo veoma tužan momenat za njega.

„Teško je naći prave reči. Duda je imao divnu suprugu Nenu i sinove Petra i Pavla, a ja sam se osećao kao njegov sportski sin. Bila je velika čast i privilegija poznavati takvog trenera i osobu i uvek ću pamtiti savete koje sam dobio od njega. Prijateljstvo sa njim je bilo neprocenjivo, kao i podrška i poverenje koje sam dobijao od Dude. Ovoga leta sam bio sa njegovim sinom Pavlom na Halkidikiju i planirali smo da se okupimo u Beogradu ili Moskvi…Moje iskreno saučešće porodici Ivković i svima koji su poznavali Dudu“, rekao je Itudis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.