U trendu

Čudo iz Češke ispisalo istoriju: Prva sa dva zlata u dva sporta (video)

Nijednoj sportistkinji nikad nije pošlo za rukom da na Olimpijskim igrama osvoji dve zlatne medalje u – dva različita sporta. Do danas.

https://www.instagram.com/p/Bfkz4wTFoEu/?tagged=esterledecka

Mlada Čehinja Ester Ledecka ima samo 22 godine i pre nedelju dana  je osvojila senzacionalno zlato u alpskom superveleslalomu i to na skijama koje je poazjmila od Mikaele Šifrin, a danas je postala pobednica u paralelnom veleslalomu na snoubordu.

Mlada je Čehinja u velikom finalu pobedila Nemicu Selinu Joerg, dok je bronzu uzela još jedna Nemica Ramona Teresia Hofmajster.

Ledecka je u Pjongčang stigla sa ciljem da postane prva sportistkinja koja će se na istim olimpijskim igrama takmičiti i u snouboardu i u alpskom skijanju, alil je uradila nešto mnogo, mnogo više – postala je olimpijska pobednica u oba sporta. Teži posao odradila je u superveleslalomskoj trci alpskog skijanja pre nedelju dana jer je tamo bila među autsajderkama, piše 24sata.hr.

Pravi posao je ipak čekao danas i tu bi prava senzacija bila da – nije pobedila. Jer Ester je svetska prvakinja u snouboardu u paralelnom veleslalomu i u Pjongčangu nije smela da propusti takvu priliku da ispiše istoriju.

A kakvu je stvar napravila za sebe i svoju domovinu, pa i kompletni sport, najbolje govori genijalan komentar jedne navijačice iz Češke:

– Kad ljudi pomisle na nas, misle na Prag i pivo, a sada će znati i za Ester!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.