U trendu

Ćuprija dobija atletski kompleks svetskog nivoa

ĆUPRIJA – U Ćupriji, gradu atletike, u punom zamahu su radovi na atletskom stadionu, delu atletskog kompleksa sa dvoranom svetskog nivoa, u kojem će se održavati nacionalna, evropska i svetska takmičenja, rekli su danas Tanjugu radnici na stadionu.

Radnici i stručnjaci firme „Bauvezen“ iz Lazarevca privode kraju radove na poliuretanskoj, tartan stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu, otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice, UV zračenja…

Uz podlogu na stazi, koja se postavlja specijanim finišerima, u punom zamahu su i radovi na tribinama, a sve, uključujući i radove na travnatom delu stadiona, po ugovoru, trebalo bi da budu gotovi do kraja godine.

Iduće godina, kao druga faza izgradnje atletskog kompleksa Ćuprija, počeće izgradnja atletske dvorane.

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić rekao je ranije Tanjugu da je atletski kompleks, svetskog nivoa, što je bio dugogodišnji san atletskih asova Ćuprije: Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Snežane Pajkić, legendarnog trenera Aleksandra Petrovića i drugih koji su pronosili sportsku slavu Ćuprije, Srbije i bivše Jugoslavije širom sveta.

„Izgradnjom ovih objekata, Ćuprija postaje centar atletike u Srbiji, pozicionirana i kao grad atletike na Balkanu“, rekao je Erić.

On je istakao i da će atletski stadion i dvorana biti sportska baza za veliki broj domaćih ali i stranih atletičara, i ostalih sportista, poput tenisera, rukometaša, odbojkaša a u dvorani će se moći organizovati i razne priredbe, koncerti…

Realizaciju ovog projekta, koji će stajati oko 500.000.000 dinara, velikim sredstvima pomogli su Vlada Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i Atletski savez Srbije.

Atletski kompleks u Ćupriji, prema ranijoj odluci nadležnih ove opštine zvaće se „Aleksandar Aca Petrović“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.