U trendu

Da li je on budući broj 1? Ni Novak ni Federer ne mogu mu ništa

Mnogi će reći – on je budući broj 1. Mlad, talentovan, agresivan, visok (198 cm), precizan. Sa odličnim servisom. Napada iz svih mogućih „oružja“. Vrsta podloge je nebitna, podjednako je opasan i na tvrdoj, i travnatoj, a i na šljaci.

Talentovani 20-godišnji Nemac Aleksander Zverev u svom prvom nastupu u finalu jednog ATP turnira iz Masters 1000 serije, juče je u italijanskoj prestonici pobedio Novaka Đokovića i nakon sat i 23 minute igre slavio sa 6-4, 6-3.

Zverev je juče oborio mnoge rekorde. Postao je najmlađi pobednik Rima još od 2006. ali i najmlađi osvajač jednog turnira iz Masters serije od 2007. Prvi je teniser rođen 90-ih godina prošlog veka koji je osvojio jednu Masters titulu. Prvi je Nemac kom je to pošlo za rukom još od 2001.

Titula u Rimu, koja mu je ukupno četvrta u karijeri, ugurala ga je među 10 najboljih tenisera sveta. Kada je u pitanju ATP tabela samo od ove godine, Zverev je trenutno četvrti, iza Nadala, Federera i Tima. Iako je u profesionalnom tenisu svega četiri godine, do sada je, kombinovano pojedinačno i u parovima, zaradio 3,6 miliona dolara.

Mladi Zverev izuzetno je neugodan po najbolje igrače današnjice. Tako protiv drugog tenisera sveta Novaka Đokovića ima pobedu 2-0 (egzibicioni meč u Velikoj Britaniji 2015. i juče u Rimu), protiv Federera 2-1 (slavio na Hopman Kupu ove i u Haleu prošle godine). Iz Top 10 vredi spomenuti i njegov pozitivan skor sa Stenom Vavrinkom 2-0, Marinom Čilićem 3-1 i Milošem Raonićem 1-0.

Sudeći prema svemu navedenom, pred talentovanim Zverevom, čiji je brat Miša takođe solidan teniser, svetla je teniska budućnost, prenosi Avaz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar