U trendu

Dabl-dabl Jokića u pobedi Denvera, osam poena Pokuševskog u porazu Oklahome

Košarkaši Denvera pobedili su noćas Toronto sa 121:111 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu u NBA ligi.

U ekipi Denvera sedmorica košarkaša postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Majkl Porter sa 23 poena i sedam skokova. Srpski centar Nikola Jokić postigao je 19 poena i imao je 11 skokova u tri četvrtine koliko je igrao, što je bio njegov 53. dabl-dabl u sezoni. Džamajkl Grin dodao je 15 poena i pet skokova, a Fakundo Kampaco 12 poena.

Nagetsi su u trećoj i četvrtoj četvrtini napravili seriju 31:8 i pobedili, čime su se na pola utakmice primakli Los Andjeles Klipersima na trećem mestu na tabeli Zapadne konferencije.

U ekipi Toronta O Dži Anunobi bio je najefikasniji sa 25 poena, Kem Birč postigao je 20 poena, uz osam skokova i četiri asistencije, a sa 20 poena, sedam asistencija i pet skokova utakmicu je završio Kajl Lauri.

Jokić je igrao u svakoj utakmici ove sezone, pa je trener Majkl Meloun želeo da ga odmori u četvrtoj četvrtini.

„On je čvrst momak. Ne želi da uzme slobodno veče. Ponosi se svojim srpskim nasledjem. Kako uvek kaže, srpski igrači ne propuštaju utakmice, što ja djavolski poštujem, ali moramo biti pametni u vezi s tim“, naveo je Meloun, koji je ostvario 300. pobedu u karijeri, od čega 261. sa Denverom.

Košarkaši Nju Orleansa pobedili su Oklahomu sa 109:95 i ostvarili treći trijumf u poslednjih devet utakmica. Pelikanse su predvodili Zajon Vilijamson sa 27 poena, osam skokova i šest asistencija i Brendon Ingram sa 24 poena.

U ekipi iz Oklahome Lu Dort bio je najefikasniji sa 17, poena, a Teo Maledon postigao je 16. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski utakmicu je završio sa osam poena i devet skokova.

Košarkaši Bruklina pobedili su Indijanu sa 130:113 predvodjeni Kevinom Durentom koji je postigao 42 poena uz 10 asistencija. Dobru partiju prikazao je i Aliz Džonson sa 20 poena i 21 skokom, dok su po 14 poena postigli Džo Haris, Džef Grin i Lendri Šamet. U ekipi nije bilo Džejmsa Hardena i Kajrija Irvinga.

U ekipi Indijane Kris Levert bio je najefikasniji sa 36 poena, Edmond Samner postigao je 16, a Dag Mekdermot 15 poena.

Košarkaši Hjustona pobedili su Milvoki sa 143:136 i prekinuli niz od pet poraza. Roketse je predvodio Kevin Porter rekordom karijere od 50 poena, a imao je i 11 asistencija i pet skokova. Kristijan Vud pobedi je doprineo sa 31 poenom, devet skokova i četiri asistencije, a Keli Olinik sa 24 poena i 13 skokova.

Kris Midlton bio je najefikasniji u ekipi Milvokija sa 33 poena i osam asistencija, Brajan Forbs postigao je 30 poena, a Džru Holidej 29 poena i 10 asistencija. Janis Adetokunbo igrao je samo 46 sekundi pošto je povredio skočni zglob.

U ostalim utakmicama Minesota je pobedila Golden Stejt sa 126:114 i ostvarila četvrtu uzastopnu pobedu, a Dalas je pobedio Detroit sa 115:105 i uz 42 poena Tima Hardaveja ostvario petu pobedu u poslednjih šest utakmica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.