U trendu

Damir Mikec titulom šampiona Evrope izborio kartu za OI u Parizu

TALIN – Srpski strelac Damir Mikec osvojio je titulu šampiona Evrope vazdušnim pištoljem u Talinu.

Mikec je osvajanjem prvog mesta obezbedio plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Većim delom finala nekoliko strelaca je bilo u izjednačenoj trci za prvo mesto. Posle 15. serije, prvo mesto delili su Italijan Paolo Mona i Azerbejdžanac Ruslan Lunev, a Mikec je na trećem mestu zaostajao samo za minimalni jedan deseti deo kruga. U narednih pet hitaca, Mikec je blistao i izbio na prvo mesto sa solidnom prednošću. Čelnu poziciju zadržao je do kraja i kao prvi prošao u meč za zlato sa drugoplasiranim Lunevom. Bronza je pripala Italijanu.

Mikec je meč za zlato otvorio sa dva odlična hica i poveo sa 4:0. Međutim, potom je usledila dominacija Ruslana Luneva, koji je šest uzastopnih serija bio uspešniji od Mikeca, skupio 12 poena i poveo sa 12:4. U sledećoj seriji rivali su podelili poene, jer su obojica postigli isti rezultat, pa je Lunev zadržao osam poena prednosti (13:5). Potom je Mikec ušao u sjajan ritam i svakom od narednih šest hitaca bio precizniji od Luneva, osvojio 12 poena u nizu i trijumfovao 17:13.

Srpska takmičarka Zorana Arunović, koja je ranije osvojila olimpijsku vizu, u takmičenju dama pištoljem osvojila je osmo mesto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar