U trendu

Damnjanović: Pobeda protiv Portugala kao nagrada za trud

BEOGRAD – Ženska fudbalska reprezentacija Srbije u petak, 2. septembra u 20.00 igra ključan meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Portugala, a napadačica srpske selekcije Jovana Damnjanović istakla je da bi trijumf protiv direktnog rivala za plasman u baraž bila nagrada za čitav trud ostvaren u aktuelnom ciklusu.

U slučaju trijumfa, Srbija bi obezbedila plasman u baraž za plasman na SP koje se naredne godine održava u Australiji i Novom Zelandu.

„Nisam jedina u našoj reprezentaciji sa iskustvom i autoritetom. Generalno, sviđa mi se ta kombinacija mladih igračica i nas koje smo već u zrelim fudbalskim godinama. Dokazali smo protiv Nemačke da nema nepobedivih i da na terenu u Staroj Pazovi, pred našom vernom publikom, možemo da izađemo na kraj sa bilo kojom reprezentacijom na svetu“, izjavila je golgeterka minhenskog Bajerna za zvanični sajt FŠ i dodala:
„Pobeda protiv Nemačke je ulila ogromno samopouzdanje celoj ekipi, ali se nadam da će biti i najbolja moguća pozivnica za navijače da ispune tribine u Staroj Pazovi i da nam pomognu da napravimo taj odlučujući korak. Poslužiću se floskulom i reći da je to cement na kome treba da gradimo budućnost ženskog fudbala u Srbiji, a pobeda protiv Portugala i plasman u baraž za Svetsko prvenstvo bili bi zaslužena nagrada za sve ono što je ova grupa devojaka uradila u prethodne četiri godine“.

Izabranice selektora Predraga Grozdanovića u aprilu su napravile senzaciju i savladale favorizovane Nemice sa 3:2 u Staroj Pazovi, a Jovana Damnjanović smatra da između Nemačke i Portugala nema prevelike razlike u kvalitetu.

„Obe selekcije pripadaju kremu svetskog ženskog fudbala. Možda je Portugal tehnički obučenija ekipa, neguju brazilski stil sa mnogo driblinga i igre jedan na jedan. Sa druge strane, Nemice stavljaju akcenat na disciplinu i kolektiv. U svakom slučaju, recept je da ukrotimo glavne igračice portugalske reprezentacije i da ih stavimo pod konttolu. Ukoliko dobro uđemo u utakmicu, one će posle nekoliko minuta postati nervozne jer su svesne da imaju imperativ pobede“, istakla je Damnjanovićeva.

Ulaz na tribine Sportskog centra FS Srbije u petak, 2. septembra biće slobodan.

U H grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ženska fudbalska reprezentacija Srbije posle osam odigranih kola ima 18 bodova, dva više od trećeplasiranog Portugala.

Prvo mesto u grupi zauzima selekcija Nemačke sa 21 bodom, koja je jedini poraz u kvalifikacijama doživela od Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.