U trendu

Danas peti Atletski miting, velika očekivanja takmičara

BEOGRAD – Peti atletski miting „Serbian Open Indoor Meeting“ biće održan danas u Beogradu, uz učesće 120 domaćih i inostranih takmičara.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je važno da se u Beogradu održavaju veliki sportski događaji, koji će uticati na promociju grada i ohrabrio Savez da svake godine organizuje neko veliko sportsko takmičenje.

„To samo znači veću promociju našeg grada“, kaže Vesić.

Predsednik AS S Veselin Jevrosimović zahvalio je Gradu i Ministarstvu omladine i sporta, i pozvao sve zainteresovane da podrže atletičare i goste iz inostranstva.

„Imaćemo u Beogradu izuzetno takmičenje, koje ima status evropske manifestacije“, rekao je Jevrosimović.

Osvajač bronzane medalje na dvoranskom prvenstvu Evrope u martu prošle godine u Glazgovu, Strahinja Jovančević je rekao da je od izuzetnog značaja što se u Srbiji već petu godinu zaredom održava atletski miting i dodao da želi da ispuni obećanje koje je dao – da napravi novi lični i državni rekord.

Italijanski skakač u vis i svetski dvoranski šampion iz Portlanda 2016. godine, Đanmrako Tamberi, kome je, inače, idol Novak Đoković, istakao je da mu je velika čast što je u Beogradu i što će se prikazati srpskoj publici.

„Očekujem sjajnu atmosferu i veoma se radujem takmičenju“, poručio je Tamberi.

Direktor mitinga Slobodan Popović rekao je da očekuje da se pošalje lepa slika iz Beograda i dodao da se miting koncipira na domaćim atletičarima, kako bi oni uz dobru konkurenciju ostvarili svoje najbolje rezultate.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.