U trendu

Danijel Pejdž: Zapevaću srpsku himnu (video)

„Ipak nosim dres Srbije i predstavljam je na terenu. Čim utakmica počne, razmišljaću samo o tome kako da moj tim pobedi, kaže Amerikanka koja nastupa za našu zemlju.“

Danijel Pejdž, Amerikanka koja s ponosom nosi košarkaški dres Srbije, kaže da nije ni sanjala da će jednog dana igrati na Olimpijskim igrama, a još manje da će braniti boje zemlje koja se nalazi hiljadama kilometara daleko od njene domovine, prenose sportski mediji u Srbiji.

Ipak, košarka ju je odvela tamo gde nije mogla ni da zamisli, a u Riju je čeka možda i najspecifičnija utakmica u životu. Zaigraće protiv tima SAD, gde je rođena i gde je prvi put ubacila loptu kroz obruč.
– Emocije će biti podeljene, u meni će se sigurno desiti konflikt, ali samo do početka meča. Tada više neću razmišljati o tome, već samo o dva tima na terenu, o taktici i kako da odigramo što bolje. Trudiću se da dam što veći doprinos – kaže Pejdž.

A kad na početku te utakmice budu intonirane himne, za krilnog centra Srbije neće biti dileme:
– Zapevaću srpsku himnu, a verovatno neću američku. Ipak predstavljam i nosim dres Srbije. Nisam previše razmišljala o tome, ali to mi je plan.

Sada za sebe kaže da se delom oseća kao Srpkinja, a da je nastupanje na Olimpijskim igrama kao ispunjenje sna.
– Uvek sam maštala o tome, međutim, nikad mi to nije bilo realno. Čak i pre dve godine sam tako razmišljala. Ipak, dobila sam šansu da igram za Srbiju i veoma sam zahvalna na tome.

Danijelina porodica i prijatelji u SAD biće u malom problemu za koga da navijaju kad bude igrala protiv Amerikanki.
– Rekla sam im svima da ću razumeti ako budu navijali za SAD, ali u svim drugim mečevima moraju da podržavaju nas! (smeh)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.