U trendu

Darko Habuš u ime Beogradskog maratona prisustvovao Kongresu AIMS u Osaki

OSAKA – Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš, prisustvovao je Kongresu Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS) pod nazivom „Stvaranje trkačke budućnosti“, koji je održan od 23. do 25. februara u Osaki, saopšteno je danas.

Na Kongresu je bilo reči o post kovid periodu i načinu kako se izboriti sa smanjenim brojem trkača, a govorilo se o trkačkoj budućnosti. Na Kongresu su izabrana su i četiri nova člana borda direktora AIMS-a.

„Sa velikim entuzijazmom i srdačnom dobrodošlicom su dočekani novi članovi borda direktora AIMS-a. Želim im puno sreće u budućem radu i da budu uspešni na ovom novom zadatku, kao što su uspešni u organizovanju maratona u svojoj zemlji. Od njih očekujem mnogo novih ideja i još bolju saradnju među svetskim maratonima. Ovde pre svega mislim na stalnu razmenu znanja i iskustva, a sve u cilju podizanja kvaliteta organizacije i zadovoljstva učesnika“, izjavio je Habuš, preneto je iz Beogradskog maratona.

U Osaki je održan i maraton na kome je učestvovalo više od 30.000 takmičara.

Na maratonu u Osaki u muškoj konkurenciji pobedio je Hailemarijam Kiros iz Etiopije, koji je ostvario vreme od dva sata, šest minuta i jednu sekundu. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Helen Tola Bekele iz Etiopije (2:22:16).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.