U trendu

Datunašvili: Srbija je moja kuća, u Pariz idem po zlato

TOKIO – Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili, koji je na Oimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju, izjavio je da je presrećan i da je ostvario san.

Datunašvili osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 87kg pobedom nad Ivanom Huklekom iz Hrvatske rezultatom 6:1 i tako je doneo šestu medalju za Olimpijski tim Srbije.

„Ovo mi je bio san, mnogo sam srećan jer sam osvojio medalju. Potrebna je disciplina i svakog dana pobeđivati samog sebe, i upravo rezultat toga je olimpijska medalja. Ima dovoljno vremena do Pariza, i da se tamo osvoji zlatna medalja“, izjavio je Datunašvili na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

Na pitanje novinara šta Srbija znači njemu, kratko i jasno je izjavio:

„Moja kuća je sada Srbija. Za tri godine ću reći moja kuća je Srbija i ovo je zlatna medalja“, rekao je Zurabi.

Trener Zurabija Datunšvilija Stojan Dobrev izjavio je da je Zurabijeva bronzana medalja veliki uspeh i da sija kao zlato.

„Presrećan sam, ovo je istorija srpskog rvanja, posle Rija i zlata, sada je osvojena i bronzana medalja. Na pravom smo putu. Mi u rvačkom savezu smo pravi tim, i zato nastaju ovakvi rezultati. Nadam se da ću ostvariti još velikih rezultata za Srbiju“, izjavio je Dobrev.

Trener Vojislav Trajković se osvrnuo i na budućnost srpskog rvanja, ali i na Olimpijske igre koje će biti održane u Parizu za tri godine.

„Za tri godine u Parizu, vratićemo se kući sa zlatom, jednim, a možda i više“, izjavio je Trajković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.