U trendu

Datunašvili: Srećan sam, sanjao sam medalju na OI

Srpski reprezentativac u rvanju Zurabi Datunašvili rekao je danas da je srećan nakon osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i da je u prvom kolu poražen zbog grešaka u taktici.

“ Dobar je osećaj, sanjao sam ovo i srećan sam. U prvom meču sam za protivnika imao Ukrajinca favorita na takmičenju, kojeg sam dobio na Evropskom prvenstvu, ali sada samo imao greške u taktici, izgubio sam, ali na kraju je dobro što je tu medalja“, rekao je Datunašvili na konferecniji za medije po dolasku u Beograd.

Datunašvili je do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom došao pobedom nad hrvatskim rvačem Ivanom Huklekom.

Na pitanje da li će biti spreman za učešće na sledećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, Datunašvili je rekao da ima „dovoljno vremena da se u Parizu dodje do zlata“.

Trener rvačke reprezentacije Srbije Stojan Dobrev rekao je da u selekciji ima još dosta dobrih takmičara, poput Viktora i Mate Nemeša, koji su spremni da u narednim godinama dolaze do medalja.

„Olimpijske igre su jako teške, dosta velikih rvača je ispalo u prvom kolu, tako da ovo je rat na Olimpijadi. Nemeš (Mate) je bio spreman, ali je imao nesreću da se bori sa Štablerom, u prvom kolu. Ništa se ne zna dok se ne završi borba, tako da smo srećni zbog bronze, ona za nas sija kao zlato“, istakao je Dobrev.

Na prošlim Olimpijskim igrama u Riju zlatnu medalju osvojio je Davor Štefanek, u kategoriji do 66 kilograma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.