U trendu

De Jong odugovlači, Milinković-Savić na meti Junajteda

RIM – Fudbaler Lacija, Srbin Sergej Milinković-Savić, mogao bi karijeru da nastavi u Mančester junajtedu ako igrač Barselone Frenki de Jong definitivno odbije da pređe u klub sa „Old traforda“, prenosi italijanski „Kalčomerkato“.

Italijanski mediji podsećaju da se Barselona dogovorila sa Mančester junajtedom u vezi obeštećenja za holandskog fudbalera, ali je De Jong stopirao transfer, jer ne želi da igra engleski klub, koji naredne sezone neće nastupiti u Ligi šampiona.

Holandski fudbaler odugovlači odluku o prelasku u engleski klub, a Barselona želi po svaku cenu da proda De Jonga.

„Kalčomerkato“ tvrdi da je Milinković-Savić prva alternativa za De Jonga, jer čelnici „crvenih đavola“ gube strpljenje i žele da angažuju pojačanja pre početka sezone u Premijer ligi.

Srpski fudbaler je dugogodišnja uzdanica Lacija, a često nosi kapitensku traku rimskog kluba. Njegov menadžer Mateja Kežman priprema zvaničnu ponudu Mančester junajtedu za svog klijenta.

Lacio je prethodnih godina tražio 100 miliona evra za Milinković-Savića, ali italijanski mediji tvrde da sada obeštećenje za srpskog fudbalera iznosi oko 70 miliona evra.

Milinković-Savić (27) ima ugovor sa Laciom do 30. juna 2024. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.