U trendu

De Laurentis: Nadam se da će navijači odgovarati za nerede, ovo traje 50 godina

RIM – Predsednik fudbalskog kluba Napoli Aurelio de Laurentis pozvao je danas italijanske vlasti da usvoje zakone kao što je to uradila nekadašnja britanska premijerka Margaret Tačer, koja je krajem 80-ih godina prošlog veka zaustavila nerede navijača u Engleskoj, prenose italijanski mediji.

Navijači Napolija izazvali su pre dva dana nerede tokom i posle derbi meča 28. kola Serije A sa Milanom (0:4), koji je odigran u Napulju. Napoli je ubedljivo prvi na tabeli Serije A sa 71 bodom.

„Ne, nisam nimalo zabrinut zbog poraza. U fudbalu, baš kao i u životu, pobeđuješ i gubiš. Na kraju se broji samo konačan rezultat“, rekao je De Laurentis.

On je istakao da je tužilaštvo u Napulju pokrenulo postupke protiv navijača, koji su izazvali nerede na stadionu „Dijego Armando Maradona“.

„Nadam se da će navijači odgovarati za nerede. Ovo je priča koja traje 50 godina. Sve dok u Italiji ne napravimo ono što je uradila Margaret Tačer u Engleskoj imaćemo probleme. To nisu navijači, nego kriminalci, koji dolaze na stadion da mrcvare normalne navijače i porodice sa decom“, istakao je De Laurentis.

Italijanski mediji podsećaju da je Margaret Tačer osamdesetih godina prošlog veka, između ostalog, na britanskim stadionima i oko njih uvela niz ograničenja kako bi suzbila navijačke nemire. Nasilnici su kažnjavani zatvorom, a u potpunosti je zabranjen unos alkohola na stadione, a policiji su dozvoljene represivne mere prema pijanim navijačima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.