U trendu

Degenek: Umalo nisam zaplakao; Jovančić: Remi znači

BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde Miloš Degenek, Dušan Jovančić i Goran Čaušić poručili su da su remijem protiv Napolija pokazali da mogu ravnopravno da se bore sa velikim timovima u Ligi šampiona.

Crveno-beli su na startu C grupe odigrali bez golova sa Napolijem u Beogradu u sjajnoj atmosferi pred više od 50.000 navijača.

„Jako je tesko igrati sa Napolijem, borili smo se, branili i na kraju ih imali. Lep je osećaj što smo uzeli jako bitan bod, zakomplikovali smo život Napolitancima i uradili nešto što 95 odsto ljudi nije očekivalo“, rekao je Degenek novinarima posle utakmice.

On je dodao da je Zvezda mogla i više da nije u meč sa previse respekta prema Napoliju.

„Osvojili smo bod protiv druge ekipe iz Italiji. Ostvario mi se san, umalo nisam zaplakao kad je stadion krenuo da grmi u toku intoniranja himne Lige šampiona, koja se jedva čula“.

Dušan Jovančić, koji je ulaskom u igru u mnogome doprineo remiju, zadovoljan je rezultatom na debitanskom nastupu u LŠ.

„Nismo išli na 0:0, iako smo svesno igrali defanzivnije, jer drugačije ne moze protiv ovakve ekipe. I kad hoćes da napadneš lopta je kod njih“, kaže on.

Posebno mu je drago zbog prikazanog na terenu jer su mnogi bili pesimisti.

„Znači nam mnogo bod, pogotovo što su bile priče da ćemo primiti pet golova od svakog u grupi. Nikome neće biti lako ovde u Beogradu, a svuda idemo da se borimo“.

Vezista Čaušić takođe nije krio zadovoljstvo posle remija.

„Malo smo bojažljivo ušli u meč, uz nekoliko grešaka, dosta smo se branili, nedostajalo je mirnije igre. Ipak, prva je utakmica i mislim da je OK“, rekao je Čaušić i dodao da je izvanredan osećaj igrati u ovakvom ambijentu.

Crveno-beli Ligu šampiona nastavljaju 3. oktobra gostovanjem Pari Sen Žermenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.