U trendu

Dejvid Bekam osnovao klub u Majamiju, najavio dolazak poznatih zvezda

Legendarni engleski fudbaler Dejvid Bekam osnovao je fudbalski klub Majami MLS tim koji će se takmičiti u MLS ligi.
Bekam je bio izuzetno raspoložen tokom zvanične prezentacije svog kluba, čije je osnivanje najavljivao još pre nekoliko godina. Klub je zvanično osnovan nakon što je Dejvid uspeo da kupi parcelu za stadion, što je predstavljalo pravne probleme.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Engleske je najavio i dolazak poznatog fudbalera u klub, ali njegov identitet nije otkrio.

„Postoji mnogo poznatih imena koja bih voleo da dovedem u ovaj grad, a mnogi od njih su pokazali interes da dođu. U protekle četiri godine sam igrao sa mnogo igrača koji su rekli da bi došli u klub, videćemo šta će se dogoditi. Želimo da dovedemo najbolje igrače jer Majami treba zvezdu. Od nas se očekuje da dovedemo sjajnog igrača i to ćemo ostvariti“, izjavio je Bekam.

Novinari su ga pitali da li bi voleo da dovede Portugalca Kristijana Ronalda, a on je odgovorio: „Pitajte ga vi“. Takođe govorilo se i o Geriju Nevilu kao mogućem treneru, a popularni Beks je kazao da on neće doći u klub jer „previše priča“.

„Potražićemo pravog trenera. To ne mora da bude veliko ime, ali ne kažem da neće biti. Ja sam vlasnik, ne planiram da budem i generalni menadžer. Treba nam neko iskusniji“, istakao je Bekam.

On se neće preseliti u Majami, ali će tamo provoditi dosta vremena.

„Deci treba stabilnost. Živimo u Londonu, moja supruga vodi svoj posao iz Londona, ali ću provoditi dosta vremena u Majamiju. Kad radim nešto dajem 100 posto“, dodao je vlasnik Majami MLS tima.

Bekam i njegovi saradnici će napraviti stadion na kom će ekipa igrati od 2020. godine, a izgradnja će koštati 225 miliona dolara. Podršku su mu pružile brojne poznate ličnosti kao što su Vil Smit, Serena Vilijams i Džej Zi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.