U trendu

Del Boske umereni optimista uoči utakmice sa Italijom na EP

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da je „umereni optimista“ uoči utakmice sa Italijom u osmini finala Evropskog prvenstva.

Branilac titule Španije igraće 27. juna u Sen Deniju protiv Italije u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj. Španija je dobila težeg protivnika pošto je zauzela drugo mesto u Grupi D posle poraza od Hrvatske od 1:2 u poslednjem, trećem kolu u utorak.

„Ja sam umereni optimista, kao i uvek. Nismo razmišljali unapred i nismo se opustili, što je ekipa i pokazala protiv Hrvatske“, rekao je Del Boske za AS.

Duel Španije i Italije je repriza finala Evropskog prvenstva iz 2012. godine, kada je „crvena furija“ pobedila sa 4:0.

„Tada smo igrali bez napadača, sa više veznih igrača. Stvari su se promenile za četiri godine, došli su neki ljudi, ali ne morate ponovo izmišljati ceo život. David Silva je odličan igrač, Sesk Fabregas je odličan igrač i sa nama je mnogo godina. Ako su u dobroj formi, zašto igrati bez njih?“, rekao je selektor Španije.

Del Boske je naveo da Italija, uprkos opštem mišljenju, ne igra defanzivno.

„Oni su dobri u odbrani, ali imaju i dobar napad. Imaju dobre spoljne igrače i dvojicu napadača, ali i kvartet defanzivaca, sa trojicom centralnih bekova i Danijeleom De Rosijem. Promenili su sredinu terena i možda su direktniji nego 2012. godine. Ne mislim da su defanzivni, iako ih takvima smatraju. Centrali bekovi su veoma dobri, dobro se poznaju“, dodao je on.

Tokom utakmice sa Hrvatskom Serhio Ramos je promašio jedanaesterac.

„Ja puštam igrače da odluče ko će šutirati penal. To je znak snage. Oni su glavni glumci na terenu. Penale ne možete da vežbate. Ja mogu sada da izvedem penal i budem siguran jer me niko nije gledao. Drugačije je kada postoji tenzija, to ne možete da uvežbate“, rekao je Del Boske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.