Del Potro: Novak mi je rekao neke zaista dirljive reči (foto, video)

Huan Martin del Potro i sam je ostao u šoku kada je na startu olimpijskog turnira, verovatno u najboljem meču svoje karijere, uspeo da eliminiše prvog nosioca turnira i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, prenose sportski mediji.

Huan Martin del Potro je i sam, poput Novaka Đokovića, bio u suzama kada je okončan njihov meč 1. kola olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru. Za razliku od rivala, Argentinac je plakao od sreće.

„Neverovatna je ovo noć bila za mene. Nisam uopšte očekivao da ću da pobedim Novaka, jer znam u kojoj sam situaciji, a svestan sam vrlo dobro i koliko me sada bole leđa i zglob ruke. Ali, eto, odigrao sam neverovatan meč. Forhend me je izuzetno služio, a servis je pritom bio okej. I atmosfera je bila okej“, prokomentariosao je Del Potro ne skrivajući suze radosnice, ali je na kraju uspeo i da zasmeje prisutne konstatacijom da je publika prilično bila naklonjena Novaku, pošto retko koji Brazilac sebi dozvoli da navija za Argentinca.

Del Potro i Novak su rivali na terenu, ali su van njega veliki prijatelji!

„Novak je veliki šampion, na terenu i van njega. Rekao mi je neke zaista dirljive reči na kraju meča i to mi mnogo, mnogo znači“, napomenuo je Argentinac.

Novak nije štedeo komplimente za Del Potra u izjavama za strane medije.

„Naravno da sam tužan i razočaran zbog ranog ispadanja. Ali, sa druge strane, mnogo mi je drago što mi se dobar prijatelj, neko ko se jako mučio u poslednje dve godine sa povredama, vratio, i što igra na ovom nivou“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.