U trendu

Delegacija FŠ na Kongresu UEFA imala sastanke sa Čeferinom, Infantinom. . . .

LISABON – Tročlana delegacija Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) prisustvuje Kongresu Evropske fudbalske unije (UEFA), koji se održava u Lisabonu.

„Potpredsednici FŠ Branislav Nedimović i Janoš Žemberi i generalni sekretar Jovan Šurbatović su ispred naše fudbalske organizacije dali glas za novi četvorogodišnji mandat na mestu prvog čoveka UEFA Aleksandru Čeferinu“, saopšteno je iz FŠ.

Izbor predsednika UEFA bila je samo jedna od tački dnevnog reda 47. Kongresa UEFA.

„Delegati su usvojili Izveštaj predsednika i Izvršnog komiteta UEFA za period 2021/22. kao i Finansijske izveštaje za isti period“, dodaje se u saopštenju FŠ.

Predstavnici FŠ su imali brojne sastanke na Kongresu UEFA u Lisabonu.

„Čelni ljudi FŠ imali su odvojene sastanke sa Čeferinom, predsednikom FIFA Đanijem Infantinom, generalnim sekretarom UEFA Teodorom Teodoridisom i direktorom Nacionalnih federacija UEFA Zoranom Lakovićem oko novih projekata i potencijalne kandidature Srbije za domaćinstvo nekog velikog takmičenja mlađih kategorija u uzrastu do 20, 21 godine“, dodaje se u saopštenju UEFA.

Novo rukovodstvo FŠ upoznalo je zvaničnike UEFA i FIFA sa planovima za naredni mandatni period.

„Nedimović, Žemberi i Šurbatović imali su čitav niz bilateralnih sastanaka sa drugim nacionalnim savezima. Čeferin i Infantino su još jednom čestitali novom predsedniku FŠ Draganu Džajiću, kao i potpredsednicima Nedimoviću i Žemberiju i novom rukovodstvu, na izboru i pružili su snažnu podršku u realizaciji zajedničkih projekata koji će uskoro biti prezentovani javnosti“, zaključuje se u saopštenju FŠ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.