U trendu

Denver bez Jokića poražen od Finiksa, Oklahoma savladala Jutu u borbi za plej-in turnir

Košarkaši Finiksa pobedili su noćas na svom terenu Denver sa 119:115, i tako došli do sedmog uzastopnog trijumfa u NBA ligi.

Tim iz Arizone je do pobede stigao serijom 10:0 dva i po minuta pre kraja meča, posle čega je poveo sa maksimalnih plus devet (116:107).

Domaću ekipu je predvodio Kevin Durent sa 29 poena, uz sedam skokova, Kris Pol je postigao 25 poena (rekordnih sedam trojki), uz šest uhvaćenih lopti, a Deandre Ejton je dodao 16 poena.

Za Denver zbog povrede lista nije igrao srpski centar Nikola Jokić. Jokić prosečno beleži 24,8 poena, 11,9 skokova i 9,8 asistencija po meču, a gostima su nedostajali i Aron Gordon, Majkl Porter džunior, Džamal Marej i Kentavijus Koldvel-Poup.

Brus Braun je bio najefikasniji u Denveru sa 31 poenom, uz šest skokova i četiri asistencije, Redži Džekson je upisao 20 poena i šest dodavanja, dok je dabl-dabl ostvario Deandre Džordan sa 12 poena i 11 skokova.

Denver je ranije osigurao prvo mesto na Zapadnoj konferenciji (52/28), dok je Finiks dva kola pre kraja četvrti sa 45 pobeda i 35 poraza.

Oklahoma je na gostovanju pobedila Jutu sa 114:98, i ostvarila važan trijumf u borbi za plej-in turnir.

Ključnu prednost gosti su stekli serijom 19:2 koja je okončana početkom poslednje deonice (94:76).

Šej Gildžes-Aleksander je za goste postigao 22 poena, uz po sedam skokova i asistencija, Džos Gidi je dodao 17 poena i po osam skokova i asistencija, Eron Vigins je postigao 15 poena, a dabl-dabl je zabeležio hrvatski igrač Dario Šarić sa 14 poena i 10 skokova.

Za Oklahomu zbog povrede nije igrao srpski košarkaš Aleksej Pokuševski.

U ekipi Jute bolji od ostalih je bio Kris Dan sa 22 poena, osam asistencija i sedam skokova, dok su Keliju Oliniku nedostajale dve asistencije za tripl-dabl (16 poena, 14 skokova i osam asistencija).

Oklahoma je na poslednjem 10. mestu koje vodi na plej-in turnir sa 39 pobeda i 42 poraza, i do kraja regularnog dela boriće se sa Dalasom (38/42). Juta je 12. na Zapadu sa skorom 36/44.

Majami je na gostovanju bio bolji od Filadelfije sa 129:101, i ostvario treću uzastopnu pobedu.

Najefikasniji u Majamiju su bili Tajler Hiro i Džimi Batler (šest asistencija) sa po 24 poena.

U domaćem timu Džoel Embid je postigao 21 poen, uz šest skokova. Najbolji strelac Filadelfije nije igrao u poslednjoj deonici, a pored njega vredi istaći 14 poena Džejmsa Hardena i dabl-dabl Šejka Miltona (11 poena i 10 asistencija).

Tim sa Floride bi morao da ostvari pobede u oba meča (u Vašingtonu i kod kuće protiv Orlanda), kao i da Bruklin izgubi oba meča od Orlanda i Filadelfije, kako bi završio na šestom mestu Istočne konferencije i izbegao učešće na plej-in turniru.

Filadelfija je već osigurala treće mesto na Istoku pred plej-of sa 52 pobede i 28 poraza, a Majami je sedmi sa 43 pobede i 37 poraza.

Klivlend je na gostovanju savladao Orlando sa 114:98, u meču u kojem su oba trenera odmarala startne petorke. Klivlend je ranije obezbedio četvrto mesto na Istoku (51/30), dok je Orlando ranije ostao bez šansi za doigravanje (12. mesto 34/46).

U meču bez rezultatskog značaja San Antonio je na svom terenu savladao Portland sa 129:127. Oba tima od ranije su ostala bez šansi za doigravanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.