U trendu

Denver pobedio Šarlot uz dobru igru Jokića, Bjelica šest poena

Košarkaši Denvera pobedili su sinoć na svom terenu Šarlot sa 95:92 i naneli mu sedmi uzastopni poraz u NBA ligi, a srpski košarkaš Nikola Jokić doprineo je pobedi sa četiri poena i rekordom karijere od devet asistencija.

Denver je do pobede predvodio Danilo Galinari sa 27 poena i šest skokova, Geri Haris dodao je 12, a Emanuel Madiej 11 poena, od kojih ključnu „dvojku“ u završnici utakmice. Srpski košarkaš Nikola Jokić igrao je nešto više od 23 minuta, postigao je četiri poena, uz sedam skokova i devet asistencija, što je njegov rekord karijere u NBA ligi.

Galinari, koji je u petoj uzastopnoj utakmici postigao više od 20 poena, pohvalio je igru Jokića.

„Da li su mu upisali asitenciju i onda kada je bacio loptu ka košu, a ja je uhvatio i zakucao? To nije asistencija“, rekao je Galinari kroz osmeh i dodao: „Drago mi je zbog Jokića pošto razume košarku“.

U ekipi Šarlota Kodi Zeler i Džeremi Lemb bili su najefikasniji sa po 15 poena.

Košarkaši Dalasa pobedili su Minesotu sa 93:87 i naneli joj 26 poraz u sezoni. Maverikse je predvodio Dirk Novicki sa 29 poena i sedam skokova. On je postigao odlučujuću „trojku“ i uhvatio ključnu loptu u poslednjim trenucima utakmice.

U ekipi iz Minesote najefikasniji je bio Endru Vigins sa 21 poenom, uz sedam skokova, dok je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica igrao 13 minuta i postigao šest poena, uz dva skoka i asistenciju. Za Minesotu je igrao i crnogorski košarkaš, predsednik košarkaškog kluba Partizan, Nikola Peković i postigao  četiri poena i imao jedan skok.

Košarkaši Portlanda pobedili su posle preokreta Oklahomu sa 115:100 i prekinuli niz od tri poraza. Blejzerse je predvodio Demjan Lilard sa 31 poenom, sedam skokova i devet asistencija. On je u poslednjih tri minuta i sedam sekundi pogodio pet „trojki“ i obezbedio pobedu nad vodećom ekipom Severozapadne divizije. Pobedi je doprineo i Si Džej Mekolum sa 22 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Najefikasniji u ekipi Oklahome bio je Kevin Durent sa 28 poena, a dobru partiju prikazao je i Rasel Vestbruk sa 25 poena i 15 asistencija i devet skokova. Nedostajala mu je jedna asistencija za četvrti „tripl-dabl“ u sezoni.

Klivlend je pobedio Filadelfiju sa 95:85 i ostvario sedmu uzastopnu pobedu. Najzaslužniji za 13. pobedu Kavalirsa u poslednjih 15 utakmica bio je Lebron Džejms sa 37 poena, sedam skokova i devet asistencija. Kevin Lav dodao je 15 poena, 15 skokova i sedam asistencija, a Džoš Smit 14 poena.

U ekipi Filadelfije, koja je pretrpela 36. poraz u sezoni, najefikasniji je bio Džejhil Okafor sa 21 poenom i sedam skokova.

Memfis je posle zaostatka od 21 poena pobedio Boston sa 101:98, Hjuston je posle produžetka pobedio Indijanu sa 107:103, dok su Los Andjeles Klipersi, takodje posle produžetka, pobedili Nju Orleans sa 114:111 i ostvarili devetu uzastopnu pobedu.

Njujork je pobedio Milvoki sa 100:88, a Juta je ostvarila prvu pobedu na gostujućem terenu, pošto je bila bolja od Los Andjeles Lejkersa sa 86:74.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar