U trendu

Derbi dana završen bez pobednika, remi Crne Gore i Španije

Vaterpolisti Crne Gore i Španije odigrali su večeras u Beogradu nerešeno 8:8 (3:3, 1:2, 2:2, 2:1), u utakmici drugog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu.

Mladjan Janović i Aleksandar Ivović postigli su po dva gola za Crnu Goru, a po gol su dodali Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Aleksandar Radović i Nikola Vukčević.

U ekipi Španije najefikasniji je bio Alberto Espanjol sa tri gola, po dva su postigli Giljermo Molina Rios i Blaj Maljarah a jedan gol Francisko Fernandes.

Crna Gora je tokom cele utakmice bila u zaostatku, a minut i po pre kraja gubila je i sa dva gola razlike 8:6. Medjutim, na veliko oduševljenje publike u Beogradskoj areni, Crna Gora je stigla do boda golom Vukčevića četiri sekunde pre kraja utakmice.

U drugoj utakmici u Grupi A Holandija je pobedila Slovačku sa 6:5 (2:1, 2:1, 0:1, 2:2) i ostvarila prvu pobedu na turniru. Slovačka je pretrpela oba poraza.

Najefikasniji u ekipi Holandije bio je Joran Froenfelder sa tri gola, dok je u Slovačkoj takodje sa tri gola najefikasniji bio Lukas Zeman.

Španija i Crna Gora na prvom i drugom mestu na tabeli u Grupi A imaju po četiri boda, Holandija ima tri a Slovačka je bez bodova.

U trećem kolu u četvrtak od 17.15 igraće Španija – Holandija, a od 18.45 Crna Gora – Slovačka.

U Grupi B Hrvatska je do prve pobede na turniru došla protiv Francuske rezultatom 20:5 (7:0, 1:1, 8:2, 4:2).

Hrvatsku je do pobede predvodio Maro Joković sa četiri gola, a Antonio Perković i Sandro Sukno dodali su po tri gola.

U ekipi Francuske Aleksander Kamarasa bio je najefikasniji sa dva gola.

Posle dva kola Hrvatska i Francuska imaju po tri boda, koliko ima i aktuelni prvak Evrope Srbija, ali i utakmicu manje. Malta je bez bodova u dva kola.

U drugoj utakmici u Grupi B Srbija večeras igra protiv Malte.

Utakmice trećeg kola igraće se u četvrtak, Srbija će od 20.15 igrati protiv Francuske, a od 9.30 počeće duel Hrvatske i Malte.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar