U trendu

Derbi vaterpolista Partizana i Radničkog na Banjici

KRAGUJEVAC – Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca sutra od 19 sati gostuju Partizanu u sedmom kolu Superlige na bazenu „Banjica“.

Nakon osvajanja boda protiv Ferencvaroša u Ligi šampiona (11:11), pred vaterpolistima Radničkog je još jedna važna utakmica u derbiju kola.

Oba tima trenutno su izjednačeni na drugom mestu na tabeli, sa skorom od pet pobeda i jednog poraza, pa će pobednik najverovatnije osigurati drugo mesto na kraju prvog dela sezone.

„Crno-beli“ su u ovu sezonu ušli značajno pojačani. Stefanu Mitroviću pridružio se dugogodišnji saigrač iz reprezentacije, Milan Aleksić, a na Banjicu su se vratili i Nemanja Vico, Petar Velkić, Dimitrije Rističević, Filip Radojević i Lazar Vićković, a angažovan je i iskusni Aleks Bouven.

„Derbiji sa Partizanom su uvek teški, pogotovo na „Banjici“. Očekujem izuzetno zanimljivu i neizvesnu utakmicu. Ovaj meč nam je jako važan za nastavak sezone i daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu. Nema favorita, prognoziram dobru vaterpolo utakmicu i nadam se da će publika doći u što većem broju i uživati u kvalitetnoj prestavi“, rekao je Stefan Branković, kapiten juniorske reprezentacije Srbije iz redova Radničkog.

Kragujevčani su u protekloj sezoni naneli Partizanu jedan od najtežih poraza u istoriji (22:5), ali su u revanšu na „Banjici“ trijumf obezbedili u samom finišu (12:11).

„To je još samo jedan dokaz da Partizan na „Banjici“ nikad nije za potcenjivanje, još kada se na to doda da su pojačali sastav, da su u dobrom ritmu i nemaju kadrovskih problema, sigurno je da će biti odličan protivnik. Doveli su pet-šest dobrih pojačanja, sa dosta reprezentativnog i inostranog iskustva i kada se sve to sklopi sa onim što je već bilo tu, daje odličnu celinu“, zaključio je Branković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.