U trendu

Derventa domaćin poslednje etape biciklističke trke BG-BL

DERVENTA – Odlučujuća peta etapa biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“ biće vožena od Dervente do Banjaluke, a gradu na Ukrini ovo je 11. put da je deo trase najkvalitetnije trke u regionu.

Gradonačelnik Milorad Simić i direktor trke Vladimir Kuvalja danas su potpisali ugovor o saradnji, a tom prilikom prvi čovek najmlađeg grada u Srpskoj dobio je na poklon potpisanu žutu majicu.

Trka počinje 13. aprila timskim hronometrom u Beogradu, 14. aprila vozi se etapa od Obrenovca do Bijeljine, treći dan je rezervisan za etapu od Bijeljine do Vlasenice, a nakon toga karavan se seli u Doboj odakle će se voziti do Prijedora.

Veliko finale i odluka o ukupnom pobedniku pašće 17. aprila na poslednjoj etapi. Biciklisti će od Dervente preko Srpca, Gradiške i Laktaša do cilja u Banjaluci morati da savladaju 155 kilometara.

„Moram da priznam da mi je malo žao što nismo odmah na počtku bili saradnici u jednom ovakvom događaju, ali verovatno nismo odmah shvatili ozbiljnost ovog posla i ove manifestacije. Popravili smo se i drago mi je da je u najvećem broju izdanja trke učestvovala Derventa“, rekao je Simić.

Kuvalja je naglasio da je Derventa grad koji je poznat po podršci privrednicima i sportistima, te da je zahvalan što su gradske vlasti stale uz jedan od najvećih sportskih događaja u Srbiji i Republici Srpskoj.

„Velika mi je čast što će iz Dervente startovati poslednja i verovatno najinteresantnija etapa koja će odlučiti pobednika. Želim da kažem da će dobar deo ljudi iz karavana koji broji više od 450 osoba dve noći spavati u Derventi, te da će i hotelijeri u ovom gradu osetiti benefite ovog događaja“, rekao je Kuvalja.

Tehnički direktor Saša Gajičić naglasio je da će pre starta koji je zakazan na Trgu Oslobođenja 17. aprila u podne biti održane trke za decu.

„To je prilika da naše najmlađe animiramo da se počnu baviti ovim izuzetno zdravim sportom. Kada su u pitanju učesnici, sa ponosom mogu da kažem da ove godine imamo bicikliste sa pet kontinenata, a na startu će se pojaviti maksimalnih 175 biciklista iz 25 timova, među kojima su i reprezentacije BiH i Srbij“, rekao je Gajičić.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Dervente Biljana Teofilović istakla je da će hoteli biti puni i da je to nešto što se ne dešava često, pa je trka i sa tog aspekta trka od velikog značaja za Derventu.

„Dve večeri ćemo ugostiti ekipe i kapaciteti će ta dva dana biti u potpunosti popunjeni, što se retko dešava u našim hotelima i motelima“, rekla je Teofilovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.