U trendu

Dešam: Zadovoljan sam igrom; Žiru: Da se osvetimo Nemcima

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam rekao je nakon pobede nas Islandom (5:2) da je zadovoljan izdanjem svog tima, kao i da njegovu ekipu očekuje izuzetno teška utakmica sa Nemačkom u polufinalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Francuzi su sinoć, pred 75. 000 gledalaca u Sen Deniju slavili golovima Olivijea Žirua, u 13. i 59. minutu, a po jednom su pogodili Pol Pogba u 20, Dmitri Paje u 43. i Antoan Grizman u 45. minutu. Strelci za Islanđane bili su Kolben Sigtorson u 58. i Birkir Bjarnason u 84. minutu.

„Ima mnogo pozitivnih stvari koje sam video u našoj igri, ali nije sve bilo baš perfektno. Drago mi je zbog naših igrača i publike. Mesecima unazad imamo sjajnu podršku. Nemačka je najbolji tim, bez sumnje, čak iako su imali problema protiv Italije. Ali mi smo u polufinalu i dahcemo sve protiv najboljeg tima na svetu“, rekao je selektor Francuske nakon meča.

Dvostruki strelac za Francuze i igrač meča Olivije Žiru takođe je bio zadovoljan igrom i naglasio da njegov tim ima veliku želju da se „osveti“ Nemcima za poraz u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2014. godine.

„Iz moje perspektive zadovoljan sam izdanjem tima, ali ništa više od toga.Srećan sam zbog navijača i čitave moje porodice. Odlično smo ušli u utakmici i bili smo veoma dobri u završnici. Protiv Nemačke nas čeka potpuno drugačija utakmica, jer oni su Svetski prvaci. Imamo veliku želju da im se osvetimo za poraz u četvrfinalu Svetskog prvenstva iz 2014. godine (1:0)“, rekao je Žiru.

Strelac trećeg gola za Francuze Dmitri Paje rekao je da je njegova ekipa odigrala najbolju utakmicu na šampionatu.

„Naša najbolja utakmica na turniru. Uspeli smo da postignemo mnogo golova, što je odlično, ali takođe smo uspeli rano da povedemo. Imamo veliki kvalitet u napadu i stvorili smo mnogo šansi. Bili smo svesni snage Islanda, ali odigrali smo odličan meč“, zaključio je Paje.

Francuzi će 7. jula, u Marselju, igrati u polufinalu protiv Nemačke, dok će se dan ranije u Lionu sastati Portugalija i Vels.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.